Топ 5 етерични масла за суха кожа

Етерично масло от лавандула

Един от основните похвати в ароматерапията за употреба на етеричните масла е чрез тяхната локална употреба върху кожата. За тази цел те могат да бъдат примесвани в други козметични продукти или да се смесват с базови масла за получаване на натурални кремове, които се борят с различни кожни проблеми.

Следващите редове са посветени на етеричните масла, които имат страхотни хидратиращи и омекотяващи свойства, които са идеални за подхранване на сухата кожа, затова ако имате такава – продължете да четете.

Масло от лавандула – върхът в класацията на хидратантните етерични масла

Етеричното масло от лавандула има страхотни характерни свойства, които освен че могат да хидратират и омекотят сухата и груба кожа, могат да успокоят раздразненията и сърбежа, които може да съпровождат това кожно състояние. Също така е възможно правилната употребата на етерично масло от лавандула да спомогне за намаляване на зачервяванията и белезите по кожата и дори е подходящо за използване върху нежната кожа на лицето.

Висококачествено етерично масло от лавандула може да намерите в Pranarom.bg – онлайн света на ароматерапията, примесен с голяма доза наука, стояща зад създаването и употребата на етеричните масла.

Етерично масло от смирна

Това етерично масло е достоен подгласник на маслото от лавандула. Освен че спомага за възвръщане на еластичността, мекотата и плътността на кожата, то спомага и за намаляване на кожните възпаления и работи за заглаждане на фините линии. То е заредено с антиоксидантни органични компоненти, които имат успокояващ ефект и се борят с бактериите. Използвайки етерично масло от смирна спомага не само за заглаждане на кожата, но и за нейната защита.

Етерично масло от тамян

То също има антиейдж свойства за минимизиране на фините линии, малките бръчки и работи за заглаждане на белезите. То действа подпомагайки регенерацията на кожата, което го прави изключително подходящо за използване върху белеща се кожа. Неговите биоактивни компоненти работят още за успокояване възпаленията и раздразненията и могат да повлияят благоприятно за изравняване тена на кожата.

Етерични масла от сандалово дърво и иланг иланг

Тези два видни представителя на ароматерапията, освен че са изключително подходящи за справяне със сухата кожа притежават и уникален аромат – бонус към чудесните им хидратиращи свойства.

Етеричното масло от сандаловото дърво намалява кожните възпаления, докато хидратира и успокоява кожата. Маслото от иланг иланг пък

Как да използвате хидратантните етерични масла

Абсолютно задължително е да ги примесвате с базови масла. Достатъчно е да сложите максимум 2 до 3 капки от етеричното масло в около 2 с. л. базово масло. Хидратиращи базови масла, които са идеални за целта са например маслото от жожоба, аргановото и бадемовото масло.

Търсите най-добрите хидратантни етерични масла? В селекцията на Pranarom.bg може да намерите всяко едно от тях и то на изключително достъпна цена, предвид уникалните качества на артикулите и дългото време, в което може да се ползвате от свойствата, събрани в малките шишенца с голяма ароматерапевтична сила.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *