5 неща, които трябва да знаем при избор на кабелни слушалки

В наши дни почти всяко едно електронно устройство има възможността да възпроизвежда музика – мобилен телефон, таблети, лаптопи, mp3 плейъри и др. Като добавим и динамичното ежедневие в празник или делник всеки потребител ще иска да може да се наслади на любимата си музика.

Нашият фокус в този материал ще основно за избор на кабелни слушалки за слушане на музика и гледане на филми. Ще разгледаме препоръки при избор на кабелни хендсфри слушалки в отделен обширен материал.

Изборът на подходящата слушалка за слушане на музика зависи от това както ви е необходимо.

Преди да започнете да разглеждате слушалки е важно да знаете, че те се подразделят на два основни типа – ear buds (тапи) и ear pad (такива, които покриват ушната мида).

Earbuds
sennheiser_mx_365_bronze_01_sq_music_portable-500x500Това са слушалките, които повечето хора наричат с общия термин тапи. Те се закрепят директно в ухото. Моделите, които се водят earbuds и имат малки спомагателни функции в дизайна, които помагат за по-комфортно закрепване в ухото.
Слушалките, които директно се закрепват в ухото са in-ear модели. Те са и по-разпространени и познати за масовия потребител.

sennheiser_hd_518_01_sq-500x500Earpad

Това са слушалките, които покриват изцяло ушната мида. Те могат да бъдат от своя страна отворени или затворени.
При отворения тип слушалки музиката, която чувате се слуша и от хората около вас. Отвореният тип не са подходящи ако ще слушате музика на работа или в помещения с много хора.
Затвореният тип придават различно усещане за музиката и не пречите на околните.

Ето и препоръките ;):

1. Комфортът

След като вече сте избрали вашия тип слушалки е важно дали имате нужда избраният модел да има диадема и каква е – дали минава отгоре на главата или може и да се ползва на тила.

Важно е да имате предвид колко време ще прекарвате със слушалки защото много качествени модели са направени от материали, които не са по вкуса на всеки.

Обърнете внимание на материалите от които са изградени.

В зависимост от това как ще ползвате слушалките отчетете и дължината на кабела. Но ако пък си харесате много даден модел и кабела не е с необходимата дължина винаги можете да си вземете удължител.

2. Микрофонът

Също така е важно дали искате слушалките да имат микрофон. Независимо дали за разговори чрез компютър или за игра се уверете, че рамото на микрофона е подвижно и може да се вдига, така че да не пречи. Или ако модела позволява прибиране на микрофона.

Когато сте сигурни, че желаете да има микрофон и ще говорите често в пренаселена среда е добър избор да проверите дали модела поддържа технология за неутрализиране на фоновия шум в микрофона. Всеки производител има собствено решение по въпроса.

3. Ергономия

Ако ще пренасяте често слушалките или пък сте професионален диджей е важно да се уверите, че слушалките могат да се пренасят без да се повредят.

Много модели са с подвижни или „чупещи“ се диадеми, които позволяват в компактен размер вашите слушалки да са винаги на разположение.

Също така някои слушалки имат кутия или устойчива торбичка.

4. Всичко или нищо

В зависимост от това какъв е вашия бюджет можете да изберете нисък или висок клас модел слушалки.

Както при всеки продукт или услуга и тук важи принципа, че качественото си има цена.

Когато имате нужда от звук без компромис е добре да се ориентирате към висок клас слушалки и утвърдени марки като Sennheiser.

За непрофесионални нужди можете да изберете наистина страхотни модели с отлично съотношение на между цена и качество като Plantronics или Steel Series.

5. Безопасност

Винаги, когато ползвате слушалки имайте предвид нивото на звука. Регулирайте го, за да предпазите слуха си.

Когато ползвате слушалки в движение навън намалете, така че да можете да чувате околния шум за вашата безопасност.

Не карайте велосипед със слушалки.

И след като вече сте наясно остава само да си изберете модела слушалки, който ще ви пасне най-добре.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *