5 причини, за да си купим велосипед!

Дамски градски велосипедЧувствайки настъпването на пролетта с последните мартенски колебания на времето, човек започва да се усеща изпълнен с енергия.

Веднага из главата започват да му се въртят желания за това, какво иска да направи и в каква посока да насочи енергията на своя ентусиазъм.

Статистиката показва, че близо 75 % от посрещащите пролетта, искат да карат системно велосипед. Ето и 5 причини защо да го направите

1. Ще спестите пари

Един добър велосипед втора употреба е  около  250 лв.  Нов от добър клас ще Ви е необходим, когато понатрупате часове каране и си създадете критерии за това, как и какво колело искате да имате. За това започнете с употребяван велосипед. Когато решите винаги можете да го продадете. Велосипедите се купуват и продават винаги и държат в годините цената си, за разлика от мобилните телефони.

След като веднъж сте го купили, добре е  да се снабдите с добър велосипеден катинар за заключване. Ако искате да спестите пари , не си купувайте евтин такъв. От тук нататък приключихте с разходите. Отпада Ви шофирането в града, пари за бензин, паркинг, глоби, фишове и актове, които са съпътстващи ползването на автомобил. Отпадат Ви и парите за паркиране. Ако сте използвали градския транспорт до момент, то бройте за приход стойността на билетите, които ще си спестите.

Отделно добавете и едни 30 мин. в повече с които ще разполагате заради бързото придвижване с велосипеда.  Освен това ще добавете и безплатната тренировка, която ще си правите докато карате колелото си. Вижте повече за цени на велосипеди втора употреба  тук .

2. Ще получите бонус точки за здраве, без да го разберете.

Детски велосипед за пресечен теренУпотребата на велосипед ,означава, че страхотна физическа форма. Елиминирали сте риска от сериозни сърдечно-съдови заболявания. Раздвижили сте кръвта и можете да прескачате статиите със съвети за добро кръвообръщение.

Според фитнес инструкторите добрата форма се постига с 30 минути умерени аеробни упражнения пет дни в седмицата.

Така че ако просто използвате велосипеда за придвижване до магазинина или за среща с приятели, кино или ходене на работа, ще изпълните заръките на инструктори и лекари. 30 мин каране на колело ще Ви лишат от около 300 калории.

3. Велосипедът щади ставите Ви.

Транспорт с велосипедМного от хора страдат от проблеми в  коленете болки в кръста и в гърба и за това избягват тренировки като джогинг или натоварващ фитнес. Простата алтернатива?

Качвай се на велосипеда  си, разбира се!  Карането на колело може да бъде лежерно занимание  с ниско натоварващо въздействие, което означава, мускулите и ставите да бъдат натоварвани до степен, каквати всеки индивидуално прецени, без да излиза от зоната на комфорта. Никой не Ви засича време за разходка в парка.

Лежерно!

4. Можете да карате колело, когато искате.

Планинско колелоНе ходите на танци, защото не знаете, кога точно ще приключи работният Ви ден. Повече от  6 месеца се чудихте дали да се запишете на Танго или Суинг и когато разбрахте , че Ви трябва партньор – темата с танците пропадна тотално.

Друго нещо си е колелото.  Можете да карате когато и където пожелаете. График не Ви е необходим. Няма значение, ако закъснеете след работа или се успите в неделя. Просто се качвате на велосипеда и сте готови. Трябва да купите нещо от магазина в полунощ? Никакъв проблем.  Отивате с колелото. Романтично Ви е и има звезди в 2 посред нощ.  Колелото и навън. Пили сте една бира, а сте забравили , че трябва да занесете на баба си кошница с топла питка и храна? Никакъв автомобил – Колелото и сте при баба Ви.

Без значение колко сте зает, винаги можете да покарате велосипеда си.

5. Засилвате вашата вътрешна обмяна.

Дамски планински велосипедИскате да използваме думата метаболизъм. Да засилвате Вашия метаболизъм. А искате ли да горите много мазнини?

Еми тогава засилете метаболизма! Основните мускули, използвани в колоезденето са в долната част на тялото и от части корема.

Така че, просто казано, колекцията от мускули които показват кино звездите са точно тези , които използвате при карането на колело.

Така че, ако искате да свалите мазнини от обиколката на талията и ханша, за да покажете добре оформените си седалищни мускули.

Купете си колело! 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *