6 предимства на жилищните комплекси от затворен тип

6 предимства на жилищните комплекси от затворен тип

През последните няколко години се очерта тенденция на засилено търсене на пазара на жилища в така наречените „затворени комплекси„. Най-вероятно се чудите какво прави този тип строителство така атрактивен сред купувачите. Днес ви представяме 6 предимства на жилищните комплекси от затворен тип, които да заситят любопитството ви и да ви помогнат да се ориентирате на имотния пазар.

Сигурност

Несъмнено един от най-основните фактори купувачите да предпочетат жилищните комплекси от затворен тип пред имот на друга локация е сигурността. Затворените комплекси се характеризират на първо място с контрол на достъпа, осигурен чрез заключващи се системи пред общите части и на всеки вход. Други присъстващи услуги са жива охрана и видео наблюдение, които да гарнатират споскойствието и сигурността на живущите.

Инфраструктура

Характерно за жилищните комплекси от затворен тип са облагородяването на заобикалящата среда и високо ниво на изпълнение на общите части. Това включва пътна инфраструктура до и в комплекса, висок процент озеленяване с ландшафтна архитектура, места за отдих и рекреация, детски площадки и игрища.

Удобства

Сред предимствата на луксозните комплекси са редица ексклузивни удобства. Басейн, фитнес и спа зона са само част от тях. Живущите могат да се насладят на селекция от ресторанти, магазини и обслужващи търговски обекти, така че всяка нужда да бъде посрещната на една ръка разстояние.

Поддръжка

По правило затворените комплекси имат включена поддръжка улеснява живота на хората. В някои случаи собствениците избират как ще бъдат управлявани общите части и вземат подходящо решение, което удовлетворява всички. При всички случаи имате гаранция, че общите части ще бъдат запазени и поддържани. В случай,че има нужда от допълнителна поддръжка на имота, тя също ще бъде подсигурена.

Социална среда

Едно от най-привлекателните предимства наживота в комплекс от затворен тип е възможността за изграждане на социална среда. Повечето строители подбират собствениците, така че да си посват по социален статут и начин на живот, за да се получи сплотеност и разбирателство на колектива. За млади семейства това е прекрасна възможност да създадат среда и за децата си.

Доходоносност

Не на последно място, ако се закупува имот с цел инвестиция, то жилище в затворен комплекс е един от най-добрите варианти. Наемните цени на тези имоти по правило са по-високи и постоянни независимо от флуктуациите на пазара. Това прави доходоносността на инвестицията безпрецедентно добра.

Как си представяш мечтания дом? Агенция за недвижими имоти ProMax сбъдва мечти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *