А1 навлиза в България като спазва традициите наложени от МТел

Мобилтел - нови начини за кражби

Отскоро стана ясно присъединяването на Мтел към австрийският телеком А1, което стана някак си тихомълком от клиентите и постепенно без много стрес.  Очевидно австрийците прекрасно ще се адаптират към българските клиенти и ще приложат дългогодишните практики, които МТел внедриха у нас.

За начало австрийците от А1 успешно започнаха нека да го наречем да подвеждат българските потребители.

Какво се има предвид?

Започна да тече рекламна кампания, че който се регистрира чрез мобилното приложения Моят А1 на мобилно устройство ще получи допълнително 10 000МБ трафик за Интернет на бърза скорост. Дотук добре. Интересно, че никъде не се споменават в рекламите подробности. И цялата стратегия, която се прилага във Фейсбук акцентира именно на основното условие за получаване на този бонус за бърз трафик към Интернет, а именно потребителя да се регистрира.

Реших да опитам и аз.

Свалих приложението от Гугъл Плей, инсталирах го, регистрирах се и първоначално имаше много проблеми със системата и дори не се зареди. Това се получи няколко пъти.

След като достигнах заветния екран за регистрация системата ми разпозна мобилния номер и щастливо ме уведоми, че мога да напиша, който телефонен номер желая, за да получи бонуса. Чак на този екран се оказа, че можело и да се получи бонуса на друг номер. Никъде не уведомяват обаче, че става дума само за мрежата на А1, разбирайте МТел.

И така попълних си моя мобилен номер след което получих интересен отговор:

Благодарим Ви, че използвахте Моят А1! В знак на нашата благодарност получавате еднократен бонус 10 000 МБ мобилен Интернет на максимална скорост, валидни за 30 дни от датата на активация.

И след това получих втори отговор:

Бонусът от 10 000 МБ е валиден за номера на А1 абонаментен план. Моля, въведете друг номер.

Интересно, че казаха, че съм получил бонуса а пък се оказва, че не съм. Е вече може да сме спокойни, че А1 ще продължи с успешната традиция наложена от МТел за утвърдено отношение към клиента (което още служителя Добрева ме уведоми преди време, че като клиент на МТел нямам никакви права), измами и кражби.

Да ви е честит новия управник на този мобилен оператор – българска политика с австрийски нюанс.

По-долу може да видите съобщенията от мобилното приложение Моят А1.

мтел моят А1 мтел моят А1

2 thoughts on “А1 навлиза в България като спазва традициите наложени от МТел

  1. престанете да льжете хората за без проблемна мрежа в селата в община павел баня покритието е повече от отвратително можеш да обадиш само ако имаш кьсмет
    куцаров

  2. И аз имах същият проблем. Оказа се, че не съм си написал номера правилно 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *