Adwise на Нетинфо със сериозни разминавания в кликовете

logo_adwiseКакто много съм писал на темата Adwise и Нетинфо за което може да прочетете тук и тук. С този материал искам да предупредя всички сегашни и потенциални клиенти на услугата Adwise, че има сериозни разминавания с брой кликове, които те са отчели за които клиентите са платили и реални посещения.

В интерес на истината от Adwise твърдят, че биха възстановили сумите, които са надвзети при кликовете. Не съм имал време да установявам загубите и разминаванията, може и наистина да възстановяват суми, не зная. За да се установи обаче такова разминаване е необходимо клиента да направи една трудоемка проверка, която ще отнеме и време.

Другият проблем е че това разминаване е в минус на клиента. Тоест системата на Adwise твърди, че днес например сте имали 50 посещения, но когато видите брояча на вашия уебсайт виждате, че има 20 или 30 посещения или друго число по-малко от тези 50. Дотук добре, Adwise да кажем ще възстановят парите.

Уместен въпрос е какво става с пропуснатите ползи на клиента. Защото ако са дошли по-малко реални посещения и вие сте разчитали на тази реклама, то в зависимост от сайта загубите се изчисляват в хиляди левове а може би и милиони. Тоест по-малко хора са научили за вашия уебсайт, блог, електронен магазин и други. И сте пропуснали потенциални клиенти и/или потребители за вашия бизнес.

2 thoughts on “Adwise на Нетинфо със сериозни разминавания в кликовете

  1. НЕ че не вярвам , но моля покажи един български сайта за който важи следното :“в зависимост от сайта загубите се изчисляват в хиляди левове а може би и милиони.“ .
    Не е приятно да има такива разминавания , но нека не преувеличаваме пропуснатите ползи 🙂

    1. Например GET.BG. Имаш примерно 5000 уникални дневно, които са гледали 5000 продукта по 300 лева. А може и да са гледали не само по един а и по повече :). Обаче любимия adwise казва, че посещенията при него са 10 000 и ти искат пари за 10 000 🙂 И ти очакваш да имаш още 5 000 уникални, ама нъцки. То ползите са очеизваждащи, но не и за рекламодателя :).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *