AFA водорасли – 7 ползи за здравето

Афа Аквасорс

Органичните синьо-зелени водорасли АФА са едни от храните с най-високо съдържание на хранителни вещества на планетата.

Водораслите AFA обитават езерото Кламат и бързо се превръщат в любима хранителна добавка на ентусиастите на здравето по целия свят. Синьо-зелените водорасли са естествена храна, включваща огромен набор от антиоксиданти, минерали, аминокиселини, витамини, ензими и много други хранителни вещества. 

Те са едни от източниците с най-високо съдържание на антиоксидантни съединения, включително каротеноиди (бета каротин, ликопен и лутеин), хлорофил и фикоцианин, което ги прави суперхрана.

Един от най-добрите източници на хлорофил

AFA изобилства от хлорофил, който помага при производството както на левкоцити, така и на еритроцити, в борбата с левкемията и някои форми на рак на кожата и черния дроб.

Установено е, че хлорофилът пречиства тялото от тежки метали като кадмий и живак, пестициди и индустриални замърсители, натрупващи се на различни места в тялото.

Подобряват имунитета

Синият пигмент AFA е с високо съдържание на фикоцианин, като по този начин помага за повишаване на имунитета чрез стимулиране на костния мозък да произвежда повече стволови клетки. Стволовите клетки са основната форма на всички клетки, които могат да се трансформират във всякакви клетки, включително Т-клетки, макрофаги и др.

Насърчават храненето и метаболизма

Изсушената при ниска температура Афа водорасли съдържа огромно разнообразие от ензими. Тези ензими улесняват храносмилането и метаболизма.

Ефективен антиоксидант

Установено е, че консумацията на Афа като оксидант облекчава оксидативния стрес, който възниква след освобождаването на свободни радикали. Освен това е установено, че Afa забавя изчерпването на ензимите, което е полезно за тялото.

Водораслите в Кламатското езеро демонстрират значителна антиоксидантна активност и са ефективен адаптоген – вещество, което помага на тялото да се адаптира и да се защити от стресови фактори – според друго проучване в Япония.

Доставят на организма витамини и минерали

Afa са уникален източник на минерали. Съдържат всичките 40 основни и жизненоважни минерала, налични на дъното на езерото Кламат. Минералите са атомната матрица на тялото, необходима за образуването на всички тъкани, включително кости, зъби, кожа, коса, нокти, вътрешни органи, мускули, имунна и нервна система. Повече информация и цена за Афа водорасли може да получите в kolastra.eu.

Освен минерали, тези водорасли са отличен източник на витамини от група В, съдържащи значителни количества витамини B1, B2, B3, B5, B6, B9 и B12. Като цяло, витамините от група В помагат в борбата със стреса, като осигуряват по-ефективно превръщане на полизахаридите и другите въглехидрати в глюкоза, като по този начин доставят на тялото мигновена енергия и издръжливост.

Превъзходен източник на Омега-3

Те са отличен източник на Омега-3 мастни киселини. Съдържат алфа-линоленова киселина (ALA) и дълговерижна омега-3 мастна киселина, известна като докозахексанова киселина (DHA). Почти 50% от съдържанието на AFA мазнини се състои от тези основни Омега-3 мастни киселини. 

Омега-3 мастните киселини, като DHA и ALA, подобряват имунитета чрез подпомагане на привличането на имунните клетки към местата на нараняване, хронична болка и увреждане на клетките. Така възпаленията отшумяват. Консумацията на Омега-3 предотвратява образуването на ракови клетки, като по този начин предпазва от рак на гърдата, дебелото черво, панкреаса и простатата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *