Провиотик – български растителен пробиотик от кокиче, но!

провиотик - роден върху цвят от българско кокиче

Нека споделя малко опит и мнение за Провиотик. Препоръчаха ми продукта първо като уникален препарат, който е българско производство. Това е пробиотик от българско кокиче.

Провиотик е препарат, които е необходимо да се държи в хладилник. В самите аптеки се съхранява по този начин.

Навсякъде се рекламира, а и на самата опаковка е посочено, че Провиотик е български продукт, който дори е вегански пробиотик. Това последното няма и да го коментирам в детайли, само ще попитам риторичния въпрос – Бактериите не са ли животни или живи същества? Той е изцяло продукт без никакви следи от животински елементи.

Производителите твърдят, че в продукта се съдържат бактерии, които са отгледани в растителна среда изцяло при специални условия.

Има варианти за деца, както и дъвчащи таблетки. Само ефервесцентни няма, но предполагам са в процес на разработка.

В дневната доза се съдържат около 5 милиарда живи клетки от щам Lactobacillus bulgaricus GLB44. Те подпомагат дейността на стомашно-чревният тракт поддържайки чревната микрофлора в отлично състояние. По този начин се подобрява и във функционално отношение дейността на стомаха и червата. Стимулира се имунната система и по този начин се унищожават болестотворните микроорганизми.

Важно е да се отбележи, че Провиотик не съдържа глутен, лактоза и соя.

Нека започна с хубавите неща. Наистина ефектът от продукта бе огромен и помогна. Хубавите неща са дотук.

И така по препоръка си взех 2 опаковки от 10 таблетки на цена около 15 лева всяка. Тази опаковка може и да е намери за 18 или 20 лева и нагоре в зависимост от лакомията на Н-ския търговец.

Но гордостта ми от този невероятен продукт и това, че е български бе попарена светкавично при вида на цената и броя таблетки, които получавам. Защото се оказа, че складовата цена на която го доставят лекарствените фирми е 14 лева. Лично съм го виждал в системите.

Има и опаковка от 24 таблетки от 37 лева до над 45 лева отново в зависимост от лакомията на Н-ския търговец или аптека.

Ако се провери в Интернет може да се види, че цените варират от 7-8 лева и нагоре без таван в завимост от качествата на пробиотика, фирмата производител и невероятните му качества. 🙂

Някак си имах един неприятен вкус от това, че се чувствам прецакан. Не мисля, че тази висока крайна цена е правилна и е добра реклама за толкова добър продукт в комбинация с апелите на родните политици да подкрепяме и купуваме българското. Еми да, ама на безумни цени нито ще го подкрепям, нито ще го купувам! За чужбина нека си го продават ако искат по 100 долара хапчето. 🙂

Същата тенденция е във всичко произведено у нас – високи цени и беузмни аргументи, лишени от всякаква адекватна обосновка. Българските производители протестират, че не се купуват нещата им или че цените им все били ниски. 🙂

Малко се получава хубава работа, ама българска.

Иначе ако имате пари и не ви притеснява високата цена силно го препоръчвам!

2 thoughts on “Провиотик – български растителен пробиотик от кокиче, но!

  1. По голяма глупост не бях чел. Бактерии поглъщаш докато дишаш. По пътя на логиката вегетарианци и вегани няма. Просто преди да пишете поне малко су образовайте!!!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *