Провиотик – български растителен пробиотик от кокиче, но!

провиотик - роден върху цвят от българско кокиче

Нека споделя малко опит и мнение за Провиотик. Препоръчаха ми продукта първо като уникален препарат, който е българско производство. Това е пробиотик от българско кокиче.

Провиотик е препарат, които е необходимо да се държи в хладилник. В самите аптеки се съхранява по този начин.

Навсякъде се рекламира, а и на самата опаковка е посочено, че Провиотик е български продукт, който дори е вегански пробиотик. Това последното няма и да го коментирам в детайли, само ще попитам риторичния въпрос – Бактериите не са ли животни или живи същества? Той е изцяло продукт без никакви следи от животински елементи.

Производителите твърдят, че в продукта се съдържат бактерии, които са отгледани в растителна среда изцяло при специални условия.

Има варианти за деца, както и дъвчащи таблетки. Само ефервесцентни няма, но предполагам са в процес на разработка.

В дневната доза се съдържат около 5 милиарда живи клетки от щам Lactobacillus bulgaricus GLB44. Те подпомагат дейността на стомашно-чревният тракт поддържайки чревната микрофлора в отлично състояние. По този начин се подобрява и във функционално отношение дейността на стомаха и червата. Стимулира се имунната система и по този начин се унищожават болестотворните микроорганизми.

Важно е да се отбележи, че Провиотик не съдържа глутен, лактоза и соя.

Нека започна с хубавите неща. Наистина ефектът от продукта бе огромен и помогна. Хубавите неща са дотук.

И така по препоръка си взех 2 опаковки от 10 таблетки на цена около 15 лева всяка. Тази опаковка може и да е намери за 18 или 20 лева и нагоре в зависимост от лакомията на Н-ския търговец.

Но гордостта ми от този невероятен продукт и това, че е български бе попарена светкавично при вида на цената и броя таблетки, които получавам. Защото се оказа, че складовата цена на която го доставят лекарствените фирми е 14 лева. Лично съм го виждал в системите.

Има и опаковка от 24 таблетки от 37 лева до над 45 лева отново в зависимост от лакомията на Н-ския търговец или аптека.

Ако се провери в Интернет може да се види, че цените варират от 7-8 лева и нагоре без таван в завимост от качествата на пробиотика, фирмата производител и невероятните му качества. 🙂

Някак си имах един неприятен вкус от това, че се чувствам прецакан. Не мисля, че тази висока крайна цена е правилна и е добра реклама за толкова добър продукт в комбинация с апелите на родните политици да подкрепяме и купуваме българското. Еми да, ама на безумни цени нито ще го подкрепям, нито ще го купувам! За чужбина нека си го продават ако искат по 100 долара хапчето. 🙂

Същата тенденция е във всичко произведено у нас – високи цени и беузмни аргументи, лишени от всякаква адекватна обосновка. Българските производители протестират, че не се купуват нещата им или че цените им все били ниски. 🙂

Малко се получава хубава работа, ама българска.

Иначе ако имате пари и не ви притеснява високата цена силно го препоръчвам!

2 thoughts on “Провиотик – български растителен пробиотик от кокиче, но!

  1. Бактериите са животни.. явно вие живеете на някоя друга планета

  2. По голяма глупост не бях чел. Бактерии поглъщаш докато дишаш. По пътя на логиката вегетарианци и вегани няма. Просто преди да пишете поне малко су образовайте!!!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *