Балсамов оцет от ВИНПРОМ Русе

Тъй като напоследък стана много модно да се ползва балсамов оцет реших и аз да опитам. В различни заведения и готварски предавания съм гледал различни марки и видове (ябълков, винен). Нагледах се на италиански и прочие. Цената обаче от около 4-6 лв. според мен е прекалена и се огледах за родно производство на такъв балсамов оцет. Напоследък съм много скептично настроен към вносните хранителни продукти и гледам да не ги купувам. Причините за това са прости – винаги има шмекерия при вкарване на стоката, обичая в България да се вкарва боклука на Европа и още много много други.

Приятели ми препоръчаха балсамов оцет, който е производство на русенска фирма. Открих в магазини Фантастико въпросния оцет, който се оказа с цвят на соев сос. Цената бе около 2,50 – 3,00 лв., което е по-поносима цена. Това, което знам е, че е приготвен по оригинална технология от висококачествени виноматериали. Той представлява балансирана смес от винен оцет и гроздов концентрат, който отлежава поне 6 месеца в дъбови бъчви, за да добие необходимата плътност и хармония във вкуса.

Също и с по-прости думи мога да кажа, че някак си влиза много меко и не е резлив за стомаха. Тъй като имам калциран гастрит за мен този оцет е много по-лек от обикновенния, който сме свикнали да ползваме от години.
Аз лично ще го ползвам, поне докато не развалят качеството, което е стара българска традиция. Да се започне производство на хубав и стойностен продукт и по-късно от алчност да се развали.
Един малък недостатък е оцветяването в малко по-тъмен нюанс на зеленчуците или плодовете в салатата.Това според мен не чак такъв недостатък, но на много хора това не им харесва.
И така, в заключение мога да отбележа, че съотношението качество / цена за момента е приемливо.

One thought on “Балсамов оцет от ВИНПРОМ Русе

  1. Балсамовият оцет на Винпром Русе наистина е един добър български продукт, а от една година се предлага вече и балсамов оцет в светъл цвят.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *