Баня в таванското помещение със скосен таван

Самостоятелна баня в мансарда с наклонен таван е уютно, комфортно и романтично решение. Тази статия ще се опита да опише как може рационално да се използва пространството на тавана за баня.

Таваните се отличават с приятна, топла атмосфера. Можете да създадете персонализирана баня, която да се различава от традиционните норми. Правилно избраната концепция за пространството ще ви помогне да използвате оптимално таванската площ под формата на баня.

1. Запазване на параметрите на височината. Първо следва да намерим съществуващите зониращи пространства. За да се оптимизира решението е важно, на първо място, да се планира цялостно проекта, така че височината на тоалетната, мивката и душа, да не е по-малко от два метра. Намаляването на този параметър може да доведе до влошаване на комфорта при ползване и да увеличи риска от нараняване на главата.

Практическото използване на пространството под тавана с раздвижена геометрия позволява инсталирането на вана в най-ниската част. С изключение на моментите на влизане и излизане, останалото време, не се изисква допълнително пространство нагоре. Особено добре под склона на тавана изглеждат ъглови или кръгли модели вани. Големите тавански прозорци ви позволяват да се възхищавате на звездното небе, докато сте във ваната, потопени в истинска романтика.

В случай, че не искате да се откажете от душа, е добре да знаете, че това не е необходимо. В банята в мансарда можете да планирате голяма зона за душ. Поставете душ кабината под наклона на покрива и ще сте сигурни, че можете да направите душ, който да ви осигурява пълен комфорт. За добавяне на елемент на лукс към банята може да бъде инсталирана сауна или инфрачервена кабина, направени по поръчка, които ще се поберат под наклона на покрива, така че да не създават никакви ограничения.

2. Използване на кухи пространства за съхранение. Концепцията за зониране на банята под наклона на покрива изисква интелигентни решения, тъй като не всяко устройство е подходящо за монтиране на наклонена стена. Очевидно е обаче, че помещението под покрива в никакъв случай не е безполезно, тъй като може да бъде използвано, например, като допълнителна складова база. Ако наклонът е насочен към пода, като използвате прегради, можете да създадете пространство, оборудвано с врати и рафтове, които да служат като скрито място за съхранение на вашите принадлежности. В допълнение, зад допълнителната стена могат лесно да се скрият защитните тръби и Вик системи.

3. Визуално разширяване на пространството. Когато проектирате баня в мансардно пространство, обръщайте внимание и на съветите на специалистите за компактни бани, тъй като наклонът намалява помещението не само визуално, но и фактически. Изчислете използваемата площ на тавана въз основа на изчисления на пространството, чиито таван е поне на 2 метра височина. Повърхността на пространството с височина по-малко от 1 метър не се взема под внимание, а площта на всички повърхности на височина от 1 до 2 метра представляват едва 50%. Уверете се, че декорацията е достатъчно светла и ако е необходимо добавете цветни акценти, които оживяват интериора в банята. Използването на големи керамични плочки, достатъчно площ от огледални повърхности, както и изкусно разположени лампи, създават усещане за голямо пространство и визуална перспектива.

Източник: https://plochki-za-bania.com/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *