Белоградчишки скали – виртуална разходка

Белоградчишки скали - виртуална разходка

Наскоро ходих до Белоградчишките скали и се запитах, какви са плюсовете и минусите на скалите като туристически продукт.
Оказа се, че един от минусите на кампанията за гласуване за скалите като ново чудо на света е, че е насочена изцяло към българите. Били те в страната или по света. Днес например кмета на Белоградчик е в Сърбия да прави мултимедийна презентация пак на българите там. А ние, българите, както и да го смятам не сме толкова много. Замислих се как да накараме чужденците да гласуват за нас. А и да накараме българите, които не са били на скалите и не са гласували само защото не са ги видели (има и такива). А това ни е нужно, защото природната ни забележителност падна от първо вече на трето място.

Отговора не ми дойде трудно – ще направя нещо, от което разбирам – виртуална разходка на Белоградчишките скали.

Идеята е да се даде представа за усещането и мащаба на мястото и да се разпространи разходката сред всички, които не са видели още Белоградчишките скали, за да ги накара не само да ги посетят но и да гласуват за тях.
Самата виртуална разходка като продукт е идеална медия за презентации, които да се доближават максимално до реалността. И тъй като скалите са наистина достойни за „чудо“ на света, желанието да гласуваш за тях след като си ги видял идва само.
Разходката се състои от няколко елемента:
-Заснети са 12 панорамни снимки, които се завъртат интерактивно и потребителя може да гледа в която посока пожелае.
-Има карта в горния десен ъгъл за ориентиране, на която удобно се вижда на къде гледа човек в момента и къде се намира, може да се прескача от снимка в снимка по нея.
– Има стрелки за преход от една панорамна снимка в друга, които създават реално впечатление за разходка.
– На двете пейзажни панорами на скалите има вградени обикновени приближени снимки на отдалечените скали, които са достъпни с посочване на мишката.

Разбира се виртуалната разходка си има минуси спрямо реалното посещение – не можете да усетите вятъра в косите си (аз нямам коса, но съм чувал че е приятно :)) и не можете да вдишате чистия планински въздух. Разходката е и без звук.
Затова съм и убеден че разходката е по-скоро тийзър (извинете чуждицата), който ще накара хората да посетят мястото в реалния живот, но междувременно ще донесе гласове от чужденци и хора, които не са присъствали на красивото място.

За това предлагам следното:
Изпратете на приятелите си в България и по света разходката.
Според аудиторията съм приготвил няколко линка:

За българи:
http://www.360.bg/skali
http://www.360.bg/skali-karta

За чужденци
http://www.360.bg/rocks

и линка към картата, който води към същото място, но е направен да се помни по-лесно от англо-говорящи:

http://www.360.bg/rocks-map

Разгледайте и разпространявайте. Раздавайте който искате от тези линкове според случая, заедно със съобщение, че ако са им харесали могат да гласуват на www.new7wonders.com за скалите, и дано успеем да се вдигнем отново на първо място, че от сънливост, вече паднахме на трето.

Разбира се ако искате да агитирате приятели също да разпространяват мълвата, вместо да им обяснявате на дълго и широко дайте им линк към тази статия.

Помогнете да разпространим словото!

[Платена публикация]

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.