BGA Chipset.com – Най-лошият Сервиз за Телефони и Таблети

BGA Chipset

Днес ще разкажа моята история с този сервиз, като силно се надявам в бъдеще да имате едно наум, ако смятате случайно там да носите Вашата техника. За съжаление няма как да си снимам техниката, защото едната се погрижиха да не работи, а другата я затриха при тях, но това по на долу в разказа.

Купих си телефон Lenovo P780, модел още който не бе внесен в България. Страхотен телефон и невероятни характеристики за парите си. Купих го от AliExpress. Дойде след 30 дни и като всеки започнах да му се радвам. И така няколко месеца, докато не повредих дисплея. Счупих го, като повредих и частично (в долната част) матрицата. И така седя една седмица, докато мой познат не ми препоръча сервиз на бул. Константин Величков – BGA Chipset.com. Били много добри и ще се справят с проблема. Само да отбележа, че тогава нямаше официален сервиз на Lenovo за България, който ремонтира телефони. Питах представителя на Lenovo и сервизът им не предоставял ремонт на телефони. Щели скоро, но на мен това „скоро“ реално ми говори „след неопределено време“, което не ме уреждаше. Все пак телефона си ми е нужен за комуникация.

Така….посетих сервиза и там приемчика го взе, разгледа го и звънна по GSM-а, за да се консултира с негов колега дали могат да поемат ремонта на този телефон, тъй като и той бе запознат, че е рядкост. След потвърждение от неговия колега, взе телефона ми и на гърба му написа моето име плюс телефония ми номер за връзка – когато стене готов ще ми звънне. Сумата за смяната и частите бе 170 лева, а само да отбележа, телефона ми се върна около 400 лева с мито и доставка от AliExpress, което си е 40%. Стори ми се малко много, но се замислих, че и други хора са имали подобен проблем и реално сумата наистина може да е реална. Дисплеят с матрицата струва £22.00, а остатъка до 170 лева бе работа. Гаранция – Франция, както се вика.

Платих си и очаквах да стане до седмица. Не след дълго (след 5 работни дни) ме потърсиха от сервиза, за да ми кажат, че телефона е оправен и мога да дойда да си го взема. Уговорих си час, в който да мина. За всеки случай си взех и таблета, защото и той не е изправен. Той е Ainol, и е чудесен, нищо че не е мега марката. Не робувам на марки, а на характеристики, защото съм техничар.

Офиса на BGA - най-лошия сервиз за телефони

Взех си телефона и оставих таблета, като за него не ми дадоха сума, защото първо искаха да установят какво му е реално. До тук добре. започнах да ползвам телефона си и забелязах, че диспея се държи странно, да знам, че не е оригиналния, но и дори този изглеждаше да не е поставен като хората. Забиваше, не функционираше и „кликаше“ сам по някакви си апове и функции. Стори ми се много странно и звъннах, за да поискам рекламация. Отидох пак до сервиза и ми казаха, че нямало проблем, просто да го рестартирам и ще се оправи. Да, но можеш ли да рестартираш по 5 пъти на ден, за да захапе дисплея? И им казах там, че това не е нормално и ще се радвам да го погледнат пак, за да го отстранят този проблем. Успоредно с това нищо не разбрах за таблета си. Уж го правели. След два дни пак ме викнаха и ми казаха, че всичко вече трябва да е ОК. Да, но не. Не беше, продължаваше да прави като в началото. И тотално загубих вяра. Изчаках 2-3 месеца и им звъннах, за да ги питам за таблета и се оказа, че са ми го загубили. Всичко, което оправят го връщали веднага. И си викам, кое точно оправяте и какво точно връщате, не знам.

Ходех около 3 пъти до там, докато не разбрах, че са ми потънали парите, а съм и един таблет назад. Да, не в много голяма изправност, но поне имаше шанс да се използва за нещо, нали? Не успях дори да се обърна към специализираните за целта органи за целта, защото не бяха ми генерирали нито касова бележка, нито гаранция, нито дори приемо-предавателен протокол. И така, от доверяване останах с минус 170 лева, без таблет и неработещ телефон. Сега вече знам – ако не е официален сервиз, поне за такъв тип смартфони, няма смисъл да си прави никой труда. Не знам защо аз така наивно подходих, но вярвам, че поне мога да предам опита си на други и внимават, най-вече с сервиза BGA Chipset.com.

Надявам се поне да са му взели добра цена за таблета, а печалбата им от тези 170 лева да е над 100 лева, защото идват празници и поне те да изкарат добре. Други, друго биха им пожелали.

Извод:

Не си давайте там техниката, независимо какво ви обещават, а ако решите да го направите, знайте риска, който поемате и изисквайте задължително документ, че е минал при тях на сервиз, ако изпросите и гаранция, само ще ви в плюс. Успехи на всички.