Билкарят Емил Елмазов!? Миии, не благодаря!!!

Бях чувал много добри неща за г-н Емил Елмазов, билкар от Варна и лечител.

Тъй като мой близък има сериозен здравословен проблем, който конвенционалната медицина можеше само да констатира решихме да се обърнем към билкарят Емил Елмазов.

Още в самото начало бих желал да уточня, че не поставям на съмнение неговите способности и умения като билкар и лечител. Също не оспорвам че е помогнал на много хора. Такива познавам и аз. Освен това няма да коментирам дали притежава образование и квалификация, за да лекува хора с билки и/или да произвежда препарати за лечение.

Този материал засяга моралната страна на работата на г-н Елмазов с която се сблъсках, както и механизма наречен машинка за пари в която е превърната неговата дейност. Пиша го с цел хората да са наясно как подхожда и да не хранят илюзии.

Като за начало г-н Елмазов е адски трудно откриваем и много трудно е човек да се уговори с него за посещение на място при болен. Непрекъснато има обяснения, че много хора го чакали и т.н. Как много пътувал и имало много ангажименти. Е, най-после един ден посещението се състоя след дълги кандърми.

Г-н Елмазов дойде на адрес заедно със специален апарат за снимка. След като снимката бе направена заедно с препоръки за начало на лечение му бе заплатена такса от 50.00 лв. За тази такса не бе издаден никакъв документ. Таксата включваше и снимката, която между другото г-н Елмазов отказа да предостави с мотив, че тя му трябва за лечението. Въпросната снимка ни бе отказана и на по-късен етап с мотив, че ще бъде оставена в офиса и да бъде взета оттам. Това така и не стана.

След началните препоръки взехме препоръчания набор от медикаменти, които са производство на екипа на г-н Елмазов. Получихме упътване за приемане като стандартна схема без да се отчита заболяването на болния. Също и получхме указание да се обадим след изтичане на срок от 10 дни с уговорка за посещение.

Изключително лошо впечатление ми направи умишлено малките дози в опаковките. Направени са така че да свършват за по-малък срок от 10 дни. Нещо което е предписано за 10 дни се налага да се купи 2 пъти в този срок?! Това според мен е доста грозен подход и неуместен за човек претендиращ, че е лечител и че помага на хората.

След като се изпи началния комплекс от препоръчани билки се оказа, че те са за общо действие и един вид стандартна програма. Когато след месец приемане на общите комплекси попитахме г-н Елмазов как да процедираме той каза да продължаваме по този план. За целия този срок нямаше никакъв ефект или подобрение. След още 2 седмици го помолихме да дойде на място за преглед и консултация и зведнъж се оказа, че не може и има много работа. След доста молби склони и се уговорихме за ден и час. Той разбира се не дойде. Нито се обади по телефона по-късно, както бе уговорено.

Интересното е че след като бе уведомен за липсата на ефект г-н Елмазов каза да се продължи с тази стандартна схема без никакво отчитане на липсата на въздействие, нито съвет за промяна на курса на лечение.

В резюме бих искал да кажа, че нито е редно, нито е морално да се правят по такъв начин опаковките, че да се налага неколкократно закупуване за един цикъл от приемане.

Също е гавра според мен да обещаваш на болен човек да го прегледаш многократно и да не дойдеш да го видиш. Да не говорим, че като човек си е платил за нещо първо липсва документ и второ не го получава (както за въпросната снимка)!

Много лош вкус ми остави впечатлението от морала, подхода и отношението на г-н Елмазов към неговите пациенти / клиенти.

Ако някой има нужда от помощ и опре до г-н Елмазов то винаги имайте едно наум, че някои неща, които сте уговорили може и да не станат факт.

23 thoughts on “Билкарят Емил Елмазов!? Миии, не благодаря!!!

 1. Случайно попадам на тази страница и виждам познато име, та веднага се сещам за историята на един приятел, който си има вземане-даване с Елмазов… в съдебната зала. Историята е такава – дядото на моя приятел е известния народен лечител-фитотерапевт Борис Николов, преди години изобретява билково лекарство на основата на Tribulus terrestris, което нарича Боралин. Успехите му не убягват на пресата и телевизиите и ако помните преди десетина години доста нашумя. Старецът не можеше да приеме всички и затова публикува рецепта за опростен вариант на Боралин – под формата на чай. Надушил келепира, прохождащият тогава в билкарството Елмазов веднага пуска в производство менте на Боралин на чудовищна цена, с което заля аптеките и от което сигурно доста забогатя. Пострадалите пациенти счупиха телефона на лечителя Николов да му държат сметка, защото Елмазов написа на шишето неговото име и неговата марка Боралин. Помня, че това направо го съсипваше и не след дълго той почина. После неговите наследници продължиха производството на Боралин. Въпреки многобройните предупреждения Елмазов не спря ментето. И така започнаха епични съдебни битки. Да не ви занимавам повече, ако ви е интересно с уникалния случай можете да се запознаете на страницата на Комисия за защита на конкуренцията http://reg.cpc.bg/Dossier.aspx?DossID=300050675 Изненадващо, на първа инстанция оправдаха Елмазов, в момента тече обжалването и нещата вървят към Европейския съд.

  1. Благодаря Ви за ценната информация. Аз изгледах доста видео материали в YouTube, свързани с дейността на г-н Елмазов. Озадачих се от титлите, които притежава, а същевременно те не ми се връзваха с методите, които прилага. Някои дори ми се сториха смехотворни. Затова започна да ме гложди съмнението. Поразтърсих се в мрежата и така попаднах на Вашия пост. А за „Боралин“ бях чела преди години. Доколкото си спомням беше някакъв извлек на билката бабини зъби. Желая успех на Вашия приятел в съдебната битка.

 2. Не съдя никого тук, но желая да дам мнението си.
  Аз се лекувам при г-н Елмазов от 4-ри месеца.
  Ако не беше той, навярно щях да си остана с хапчетата за цял живот. Всяка седмица си купувам тинктурите и ще продължавам, защото има ефект. Вярвате или не аз спрях лекарствата на втората седмица. От 11 години имах здравословни проблеми, но сега всичко се стабилизира.
  Усещам го и съм щастлива.
  Аз не знам дали е машина за пари, не ме интересува кой какво говори, аз даже и не го защитавам.
  Просто говоря от личен опит и съм много благодарна, че попаднах на този човек.
  Откакто пия билки, ферменти, тинктури…, аз се чувствам друга., но най- вече здрава.
  С радост чета творчеството му и съм щастлива подчертавам .., че се лекувам с билки които лекуват бавно, но сигурно, а не с вечните лекарства , който затлачват и не е сигурно до колко помагат.
  Прощавайте, ако съм засегнала някой, просто исках да изкажа щастието което изпитвам от здравословното си състояние 🙂 .
  Хубав ден.

 3. Благодаря за коментарите на всички. Днес ни го препоръчаха и не мисля да дадем пак на вятъра една торба пари като на неговата колежка Светла Хайвазова! Това са хора без медицинско образование, ламтящи за пари и без никаква заинтересованост за пациентите. Въпросната госпожа ни взе 200 лв за измислен хемотест на който „видя“ толкова павазити и венерически болести, че се чудя как сме живи като я слушам. Отделно още 100+ лв за шишенца, които така и не подействаха дори минимално!

 4. Интересно, че от 2011 година досега нещата не са се променили много. Точно вчера имах разговор, който прерасна едва ли не в скандал, с аптекарка – разпространител на противопаразитната програма на д-р Елмазов и негов сътрудник.
  Вместо три флакона с тинктура от пелин тя продава само два, които не могат да стигнат по никакъв начин, при положение, че еднократният прием се измерва с чаени лъжички, а до края на курса се стига до 7 наведнъж!!! Наглото обяснение беше, че има разлика в размера на лъжичките и да си взема с по-малък като искам да ми стигне….
  На въпроса каква е все пак дозата, с която ще се постигне желания ефект не получих отговор, а нагъл контра-въпрос дали аз съм вземала пелина са една и съща лъжичка и как съм си я познавала – дали пък не съм я била надписвала!?

 5. Ходила съм на специалист по традиционна китайска медицина. Хонорар за прегледа – 140 лева, цена на 200 грама прахообразна билкова смес за около 21 дни – 120 лева. Диагностика по пулса. Но си струва цената – хармонизира целия ми организъм и го активира да се справи сам, което е целта на лечението. Ако искате…ако не – вървете се тровете с антибиотици и обезболяващи и плащайте на всяко гише за незнайно какво и накрая организмът ви е тотално унищожен. Всеки сам си решава…и всеки сам допуска да бъде излекуван или да му е крив целия свят и да си остане болен.

 6. И аз съм ходил при него, наистина познава по ириса. Но продуктите му са много скъпи – при него с по-малко от 150 лв. не се ходи. Много е скъпо.

 7. Такива са сегашните лечители и т.н. Изкарват яко пари като лъжат. Това е голям грях за тях. Горко им. Няма такива като дядо Влайчо Жечев безсребреника, като Слава Севрюкова, като Преподобна Стойна. Духовни личности. Лекували са изцяло без пари, а подаръците раздавали на децата. Нямаме духовни водачи сега за жалост. Сега са само измамници, на които Господ един ден ще им въздаде. Не се лъжете мили хора! Всички мамят и забогатяват като лекарите ни.

 8. Много смешни коментари!
  Бил машина за правене на пари? А кой в съвременният свят не е? Колко си плащате за преглед при специалист, не по здравна пътека? Колко плащате за избор на екип? А за някоя елементарна операция? А за някакви илачи извън здравната каса? И какъв е ефекта от всичко това?
  Моят случай.
  Имах проблеми с белите дробове и не само с тях. Две бели петна в левият бял дроб. След една камара снимки, и изследвания в тубдиспансер, с връзки и познати лекари-нулева диагноза. Жена ми превъртя и преди три години, една събота в един голям сняг се обади в Габрово да иска преглед. Човека бе с ангажирано за прегледи време, но едни хора се бяха обадили и казали, че не могат да стигнат в този сняг! Ако мога да стигна от Русе, в Габрово, за уречения час, да заповядам. Стигнахме!
  След снимката на очите и пълно мълчане от наша страна/с жена ми/, защото и ние не вярваме в чудеса, първите думи на Елмазов бяха: Момче имаш две бели петна в левия бял дроб! От недоизлекувани брохопневмонии.
  Гледахме и слушахме с увиснали ченета!
  Нещо дето след една камара снимки и прегледи, светилата на медицината не можаха да установят с месеци, а Елмазов го направи за 2 минути и то без рентген.
  Та каза си ми човека болежките, на мен и жена ми, взехме си билките. И нас ни заболя джоба, но след месеци пиене, всичко се подобри и петната вече са на изчезване. А когато нещо не ми е наред, правя си чай и след няколко приема нещата се оправят!
  Та за лечение без пари, вървете в църквата!
  Да е жив и здрав Елмазов, да помага на хората, а всичко на този свят се заплаща! А най-скъпо се заплаща спането със собствената съпруга! Това от мен да си го знаете!

 9. Тъй като виждам днеска,че всеки се е сблъскал с това което днеска и аз се сблъсках,тоя човек си е машина за пари аз съм Търговец общувам и разбирам от хора какви са стойте далеч от него човек който е доктор не пита дали искам а казва така трябва да е по медицинска гледна точка,занимавам се от много време с билки днеска ходихме за моя близка при него,искам да дам съвет на хората да си помогнат Главното лекарство за по вечето болести е черния бъз аз направих втора поредна година и един познат се излекува от цероза на черния дроб,аз го ползвам най доброто мога да кажа лекарство за всички болести запомнете едно баъака се прави от екологично набрано място без да се мие и да се биутаа със желязо или пластмаса всичко трябва да е стъкло и дърво за приготвянето му,препоръчвам за разбиване на камъни във бъбреците кора от бяла бреза вари се разделя се един литър на 3 порции и се пие три пати на малки глътки половин час преди ядене,а за нерви обилно чай без захар от маточина а за уништожаване на сраствания по слабите места налагане на листа от живолов лек.това всичко съм го пробвал и ефекта не за месец не за 10 дена още 2 ден е излекуван човек.Това го писах с цел да помогна на хората които търсят лекове.Както казва един много велик човек,спасиш ли човек спасил си цялото човечество,убиеш ли човек убил си всички хора на земята.Нека не бъдем като мухата която минава и цапа на всякъде с мръсотия,а да вземаме пример от пчелата която от всичко прави мед и краси земята и помага най вече на нас хората!

 10. Здравейте,
  Не знам защо от край време съм запомнила името Елмазов като голям лечител. Може би благодарение на медиите. Миналата седмица реших да си направя ирисова диагностика при него във Варна. Не забелязах да си записва някъде в комптъра диагнозата и лечението, сейвна само снимките от зениците ми. Предписа ми (написани на ръка върху разпечатаните снимки) две торби със сушени билки и разни течности за „скромната“ сума 178 лева. Не знаех, че продуктите му са толкови скъпи.Това си беше шок за мене.Никакви общополезни съвети. Учуди ме големият брой билки и билкови продукти. Доколкото ми е известно за билколечението, не бива да се смесват и ползват повече от 3-4 билки наведнъж. После, след дъжд качулка, тръгнах да търся информация за него в Нета. Намерих много малко информация и отзиви. Така разбрах, че той даже няма медицинско образование, а е бил икономист и журналист. И тая московска титла, дето се афишира навсякъде, също няма никаква връзка със здравеопазването. Не знам какво да мисля. Ще си продължа билколечението, тъй и тъй съм дала пари, да видим. Запазвам малко надежда, че може да има някаква полза.

 11. Мария, не знам дали отглежда билките в задния си двор а и честно казано не ме интересува. Но този човек се има за лечител и човек, който помага на хората. Абсолютно е длъжен на един санитарен минимум морал!

  Колкото до бизнес частта там има други принципи за някои от които г-н Елмазов е длъжен, а други са препоръчителни, за да има клиенти или пациенти.

  Да не говорим, че като клиент или пациент изисквам да получавам това, за което плащам!!!

 12. Този човек е страхотна машина за печелене на пари! Толкова съм възмутена, над 300 лв. ми излезе лечение при него за 1 месец и никаква полза. Дори грам подобрение нямам! И тези тинктури в шишенцата са толкова скъпи и толкова бързо свършват, че имам чувството даже че са пълни с въздух!
  Голям шмекерлък е всичко това, хора, не се полъгвайте в безисходицата си да му пълните гушката на този човек! Няма срам – да се подиграва с нещастието и болката на хорицата!

 13. емилчо елмазов….такъв си беше още от винс-варна, търчи-лъжи…
  никакъв доктор не е. икономическо му е образованието. затова се крие, мишкува, по адреси се страхува да ходи, че да не му устроят капан
  не знам какъв документ има за лечител, но вероятно си е платил, където трябва

 14. Елмазов не отглежда билките си в задния си двор а в определен за това откъснат район в Боженския балкан. Да, билките наистина действат бавно и това е напълно нормално. За стандартната програма… всеки лечител знае че една болест не се лекува изолирано, а се лекува целия организъм – едновременно или преди самото лечение. Това го пишат и Димков и Дънов. Зачетете се в някои от рецептите на Петър Димков, ще ви напрви впеатление че повечето са доста дълги като период и сложни.. което изисква и средства. Вие да не сте очаквали да срещнете някой светец който ще ви излекува за 10 мин и естествено ще е безплатно.

 15. Абсолютно същата неприятна история се случи и с нашето семейство. За нас този човек е измамник и не вярвам да си отглежда билките в задния двор, че да излиза толкова скъпо. Това е една доста непосилна сума за един БОЛЕН човек. Много му здраве на г-н Елмазов.

 16. Аз съм пациент на г-н Елмазов и мога да кажа,че засега съм доволна от лечението което ми предписа.Той не е вълшебник,неможе при едно сериозно заболяване да се смята че вземането на билки 2 седмици ще има резултат и болният ще е оздравял.при билките е нужно много време,но пък те са безвредни,а не пълни с химия като лекарствата,които в повечето случаи подтискат заболяванията,а не ги лекуват, да не говорим че имат и редица странични ефекти.Доволна съм от обслужването там.Незнам какво очакват хората от него,може би да прави чудеса за 3 дни….би било хубаво,но не така стоят нещата,трябва постоянство,вяра и разбира се-пари.наистина лечението не излиза евтино,но билките и всички тези малки шищенца се произвеждат трудно изискват време и отглеждане…стават бавно…следователно няма как да са толкова евтини….това е моето мнение и то е мн добро:)

 17. аз бях пациент на г-н Елмазов 2 години и съм много доволна,да не мислите, че това ви е отровните лекарства, билките лекуват бавно. имах доста заболявания и след 2 годишно лечение при д-р Елмазов си направих изследвания и бях напълно излекувана, за което много му благодаря. а за всичко закупено, включително и за прегледа ми издаваха касов бон

 18. И най-лошото е че този човек е шеф на съюза на билкарите! Изключително некоректен, да не кажа по-тежка дума.

 19. Здравейте,
  Пиша за да подкрепя изцяло мнението на господина за билкаря Емил Елмазов. Ходих при него,направена ми беше ирисодиагностика и ми беше изписан набор от билки и шишенца с екстракти. Никъде не беше описано състоянието ми, диагнозите, които ми постави,просто ги казва устно, без да ги пише никъде. След това отидох да си закупя билките-те се продават до него, не бях подготвена за сумата която чух и попитах не мога ли да взема само билките за едно от заболяването си. Беше ми отказано. Нито от прегледа, нито при закупуването на билките ми беше издаден касов бон. Общата сума която платих, беше 160лв. Прибрах се направих всичко както ми беше казано-чай плюс капки и на втория ден получих алергична реакция.Изхвърлих всичко-нищо, че работя една седмица за тези пари и си плащам данъците за тях до последната стотинка. Това е България,да ти се доплаче!

 20. Във всички случаи неприятна история. Въпросът е че тенденцията за липса на обслужване е повсеместна у нас. Потребителите /клиенти, пациенти и др./ биват изтисквани при това получават това, което е изгодно на предоставящите продукт или услуга, независимо дали е държавна или частна организация.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *