Бонбони „Билкови Лукчета“

бонбони Билкови Лукчета

Преди години, в соц. епохата бонбоните лукчета бяха нещо известно и даже може би нещо като символ.

Наскоро открих така наречените Билкови Лукчета. Това са бонбони, които са различни от класическите соц. лукчета. Бонбоните са родно производство на Захарни Заводи в град Горна Оряховица. Първото нещо, което ми направи впечатление е изключително доброто оформление на опаковката. Второ, направи ми впечатление, че пликчето е от добър материал, който не се цепи лесно като пликчетата на захарта например.

На опаковката е посочено съдържанието на 6 билкиМента, Мащерка, Копър, Пелин, Евкалиптово масло и Салвия. Далеч съм от мисълта да проверявам има или няма билки или с какво действие са. За мен е основното, че имам чуствително гърло и вместо да ползвам бонбони Golia за гърло, предпочитам тези лукчета. И много ме облекчават, даже имам хубав дъх след това.

Според опаковката лечбното действие на билките е следното:

  • МентаБолкоуспокоително, противоспастично и дезинфекционно. Предизвиква рефлекторно разширение на коронарните съдове.
  • МащеркаОтхрачващо болко- и нерво-успокоително, дезинфекциозно. Прилага се при всички видове кашлица.
  • Копър – При остри и хронични бронхити стимулира отхрачването, като втечнява секрета и активира ресничестия епител.
  • Пелин – Стимулира функциите на стомашните жлези и панкреаса. Има противовъзпалително действие.
  • Евкалиптово маслоПротивовъзпалително и антисептично. При възпаление на гърлото, катари на горните дихателни пътища, бронхити и бронхиекстазии, белодробна астма, емфизем на белите дробове. Действа отхрачващо при кашлица и задух.
  • СалвияРегулира секреторните функции. Има дезинфекционно и противовъзпалително действие. Прилага се при заболявания на дихателните органи, възпаление на ларингита, ангина.

Бих посъветвал всеки да ги опита, ако разбира се има нужда. Могат да се намерят в аптеките.

Декларирам, че не съм свързан по никакъв начин с лукчетата и не получавам дивиденти от каквото и да е свързано с тях. Хубавото просто е че мога да напиша марката на нещо което ми е харесало, ако това се води реклама оки – реклама е, просто не е нарочна а е по-скоро реклама тип „доволен клиент“.

Ако искате да получавате ценна информация като тази, можете да се абонирате горе вдясно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.