Бонбони „Билкови Лукчета“

бонбони Билкови Лукчета

Преди години, в соц. епохата бонбоните лукчета бяха нещо известно и даже може би нещо като символ.

Наскоро открих така наречените Билкови Лукчета. Това са бонбони, които са различни от класическите соц. лукчета. Бонбоните са родно производство на Захарни Заводи в град Горна Оряховица. Първото нещо, което ми направи впечатление е изключително доброто оформление на опаковката. Второ, направи ми впечатление, че пликчето е от добър материал, който не се цепи лесно като пликчетата на захарта например.

На опаковката е посочено съдържанието на 6 билкиМента, Мащерка, Копър, Пелин, Евкалиптово масло и Салвия. Далеч съм от мисълта да проверявам има или няма билки или с какво действие са. За мен е основното, че имам чуствително гърло и вместо да ползвам бонбони Golia за гърло, предпочитам тези лукчета. И много ме облекчават, даже имам хубав дъх след това.

Според опаковката лечбното действие на билките е следното:

  • МентаБолкоуспокоително, противоспастично и дезинфекционно. Предизвиква рефлекторно разширение на коронарните съдове.
  • МащеркаОтхрачващо болко- и нерво-успокоително, дезинфекциозно. Прилага се при всички видове кашлица.
  • Копър – При остри и хронични бронхити стимулира отхрачването, като втечнява секрета и активира ресничестия епител.
  • Пелин – Стимулира функциите на стомашните жлези и панкреаса. Има противовъзпалително действие.
  • Евкалиптово маслоПротивовъзпалително и антисептично. При възпаление на гърлото, катари на горните дихателни пътища, бронхити и бронхиекстазии, белодробна астма, емфизем на белите дробове. Действа отхрачващо при кашлица и задух.
  • СалвияРегулира секреторните функции. Има дезинфекционно и противовъзпалително действие. Прилага се при заболявания на дихателните органи, възпаление на ларингита, ангина.

Бих посъветвал всеки да ги опита, ако разбира се има нужда. Могат да се намерят в аптеките.

Декларирам, че не съм свързан по никакъв начин с лукчетата и не получавам дивиденти от каквото и да е свързано с тях. Хубавото просто е че мога да напиша марката на нещо което ми е харесало, ако това се води реклама оки – реклама е, просто не е нарочна а е по-скоро реклама тип „доволен клиент“.

Ако искате да получавате ценна информация като тази, можете да се абонирате горе вдясно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *