Бракоразводен адвокат – как да го изберем

Добър адвокат в София от SBKLaw.bg

Изборът на бракоразводен адвокат в София не е шега работа. Това е нещо, към което трябва да се подходи с изключително внимание, тъй като от това решение може да зависи вашия живот за дълъг период от време в бъдеще.

Ето защо е важно да избирате внимателно и да не се подвеждате, че всичко ще се подреди по мед и масло. Имайте предвид, че е изключителна рядкост всичко да се подреди идеално, дори и ако партньорите искат да запазят добри взаимоотношения.

За какво да внимаваме

Ако нямате близък добър адвокат, който да се занимава с бракоразводни дела, тогава би следвало да се обърнете към ваши близки, които да ви препоръчат такъв. Независимо как ще изберете юриста, има няколко много важни момента.

Когато се срещнете за първи път с него, трябва да обърнете внимание на няколко предупредителни сигнала, които трябва да ви сигнализират, че нещо може би не е съвсем наред. Ето кои са те:

Прекалено сладкодумие

Един от предупредителните сигнали, че трябва да сте нащрек е това да попаднете на твърде сладкодумен адвокат. Имайте предвид, че хората от тази професия умеят да боравят със словото до съвършенство, така че ако ви се стори, че човекът срещу вас ви убеждава как всичко, което желаете ви е в кърпа вързано, това е вече предупредителен сигнал. Възможно е той просто да иска да ви привлече като клиент.

Липса на дискретност

Ако забележите, че адвокатът споделя твърде лична информация за други негови клиенти, трябва да знаете, че това е един много лош сигнал. По този начин може да се отнесе и към вашия проблем и да дискутира вашия случай на свой ред с други хора.

Липса на внимание

Ако забележите, че адвокатът срещу вас не може да се фокусира изцяло в разговора с вас, а вместо това води и телефонни разговори или се рови в телефона си, тогава трябва да си имате едно наум.

Това идва за да ви подскаже, че е твърде вероятно да не може да се фокусира и върху вашия бракоразводен процес като цяло.

Как да направете своя избор на адвокат в София

Добре е да се насочите към добър адвокат в София, който отговаря на определени условия. Ако човекът, който се е заел с вашия развод отговаря на по-долу споменатите изисквания, има по-голяма вероятност делото да се развие добре за вас:

  • Добре е той да е местен;
  • Трябва да се отнася с вас и бившата ви половинка професионално и дипломатично;
  • Трябва да е отлично осведомен за всичко в тази сфера, а не постоянно да се консултира;
  • Трябва да е отзивчив и да общува добре;
  • Трябва да му имате доверие и да се чувствате комфортно пред него.

Имайте предвид, че разводът е един наистина много силно личен и емоционален процес, резултатът от който може да окаже значително въздействие върху живота ви.

Това е важно решение и няма гаранции, че всичко ще се развие както на вас ви се иска.

Ако обаче следвате интуицията си и гореспоменатите по-деликатни моменти, тогава трябва да сте сигурни, че вероятността за благоприятно развитие на нещата е значително по-голяма.