Червен Пипер за готвене от Mercury Foods

червен пипер за готвене от Mercury Foods

Както знаем от Епохата на Великите Географски Открития подправките са били ценна търговска стока и са били използвани от бедни и богати.

Подправката червен пипер съществува в много и различни форми (включително като комбинация от други подправки или пък подлежащи на специални обработки сортове) с различен вкус – сладък, лют, неутрален и др.

В този материал ще се спра на сладкия червен пипер за готвене.

Като подправка за готвене опитах много и различни видове червен пипер през годините. Имаше с цвят на керемида или пък толкова светли, чак почти с розов цвят. Разбира се вкусът също варираше в най-различни нюанси.

Един ден като пазарувах в магазин Метро видях голяма развасовка червен пипер на добра цена. Подправката беше в голям и удобен буркан с капаче, под което имаше дупчици като на солница и е удобно да се ползва. Реших да опитам въпросния червен пипер. Още с отварянето се оказа, че подправката е изключително ароматична и с наситен червен цвят (а не с цвета на розова тухла).

По отношение на вкуса пипера се оказа леко сладък. Въпреки че вкус приятел няма, според мен сладкият вкус е изключително точно дозиран и ненатрапчив. По този начин се придава индивидуален вкус на всяко едно ястие в което се употребява тази подправка.

Поради това, че нямам възможност често да ходя на пазар в Метро потърсих продуктите на Mercury Foods и в магазинната мрежа и открих, че навсякъде може да се открие, но в по-малки опаковки.

Като един вид минус е че въпросната голяма опаковка в Метро не може да се намери в магазинната мрежа. Не всеки има възможност да пазарува в Метро!

В заключение съветвам всеки, който му трябва червен пипер за домашни или професионални цели да опита правилния червен пипер.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *