Дали да пазаруваме в магазини „Фантастико“?

Клиентът на магазини Фантастико дали е прасе или глупак?

Зададох си този въпрос след като в неделен ден за пореден път отидох в близкия магазин „Фантастико“ в гр.София, който се намира на ул.Бузлуджа и ул. Княз Борис I.

По същия начин, както и миналата седмица в неделя имаше основно застояла стока с ниско качество и обяснения, че е свършило всичко и в понеделник ще се зарежда. Ясно е, че хората през събота и неделя са по-малко в София, но това не е аргумент за предлагане на некачествени стоки. Пък и не зная колко е европейско като практика :). Защото като се замисля клиента на магазини Фантастико е и европейски потребител :). Но с малко Е :).

Както и предишни недели умишлено се изнудват клиентите да купуват застояла и нискокачествена стока. Аз разбирам, че трябва да се разпродаде застоялата стока. Но не мисля, че сме прасета (без обида към животните :)) и трябва да се предлагат като на прасета всякаква гняс, каквато е останала.

Не съм сигурен доколко е имиджово да налагаш некачествена стока за продажба. И не съм сигурен доколко е правилен маркетингов подход :). Но пък сме виждали възхода и падението на доста вериги хранителни магазини в България. Ще поживеем, ще видим :).

Преди половин час пак бях там и зеленясалите, нацепени картофи (с произход България, да не повярваш) седят от неделя за продажба. Мисля, че е ясно, че няма да ги купят хората. Но упорито не се изкарва нова стока.

Вече пазаруването в магазини Фантастико е една надпревара с времето за избора на по-качествена стока (ако я има :)).

Бъди бърз! Пазарувай в магазини Фантастико!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *