Дамска мода – 4 вида дрехи, които не обличате, ако сте на сватба

Дамски рокли за сватба от Daphne

Със сигурност всяка дама  е получавала покана за сватба. Този празник е свързан с много емоции, красиви моменти, добре изглеждащи хора, силна музика, танци и забавления.

Едно от нещата, за които следва да се погрижим, когато ни поканят на подобен тип тържество, е да изберем тоалета, с който смятаме да бъдем. Това понякога се оказва изключително трудоемка задача, отнемаща не само нерви и време, но и солидно количество средства.

Съществуват неписани правила за това как трябва и не трябва да изглеждаме, когато сме поканени на сватба.

Колкото и да сте суетни, то в никакъв случай не бива да позволявате да привличате повече внимание, отколкото самата булка. Направете така, че най-важната дама на този ден да бъде в центъра на събитието.

Ето и списък с нещата, които не трябва да обличате на това тържество. Дайте всичко от себе си да намерите баланса в облеклото, така че да бъдете част както от цялостната концепция, така и да не акцентирате с тоалет, обувки, бижута, прическа, гримове или аксесоари.

1. Не обличайте дълга бяла рокля

Това е едно от най-важните правила, с които е задължително да се съобразите, освен ако не сте булката. Колкото и да ви се иска да облечете дълга бяла рокля, то оставете го за някое друго тържество, било то рожден ден, имен ден, годишнина или друг повод.

Показвайки се с бял тоалет, то това не само ще ви навлече негативи, но бихте могли да объркате част от гостите, относно това коя всъщност е булката.

2. Не залагайте на цветове, които са близки до белия

Всяка една дреха, която е в слонова кост, екрю или бежово следва да бъде автоматично изключена от списъка ви. Ако не сте близка приятелка на булката, то няма как да бъдете сигурни какъв ще бъде цветът на нейната рокля.

Дори и да не е някой от изброените по-горе, то той със сигурност ще се доближава до тях, а в далечината може дори да не се различава.

3. Прозрачните дрехи

Това са облекла, подходящи за парти, дискотека, плаж, но не и за сватбено тържество. Представете си, че след градския ритуал преминете към църковен брак.

Едва ли ще ви се иска погледите на мъжката част от гостите да бъдат насочени към полуголото ви тяло.

4. Изрязани дрехи

Това съвсем не значи, че не бива да обличате закачливо изрязани деколтета, голи гърбове или роклички с дължина няколко сантиметра над коляното.

Разбира се, че всичко, което е в норма, е позволено. Когато казваме изрязани дрехи, то ние визираме всички онези дълбоки деколтета и дълги цепки, които разкриват неприлични части от тялото на жената.

Нека не забравяме, че по-възрастните гости на тържеството са на този празник, за да запомнят деня на внучката си, а не вашето голо тяло.

Ако смятате, че изборът на тоалет за сватба ви затруднява твърде много и вие се чудите на какво облекло да се доверите, то ние ви предлагаме да посетите онлайн магазина за дамска мода Daphne.bg, където ще откриете богата палитра от всякакви модели рокли, туники, ризи и панталони.

Бъдете шик, привлекателни, стилни и класни, без да е нужно да привличате внимание към себе си.