Двусимов телефон Cect S868

китайски мобилен телефон Cect

Купих този телефон от Метро в началото на годината. Може да се намери и като WayteQ или GS-Mobile, но модела си е все S868. Предлага се  и със сиви панели. Причината поради, която го взех е обичайната, за двете sim карти не носиш два телефона. Цената бе приемлива – под 200 лева, а сега даже го виждам на места още по-евтин.

Телефонът има следните характеристики:
2.6 inch LCD, dual sim card (working at the same time), handwriting, dual bluetooth
* Dimensions: 105X49X13mm Weight: 89g
* Network frequency 900/1800MHz GSM
* LCD Display: TFT, 260K colors, 240*320 pixels
* Standby time: 240-360h
* Talk time: 5-6h
* Phone book: 500 pieces of name card, picture call-in show
* Camera: 1.3 mega pixel
* Language: English, Bulgarian
* Support: MP3, MP4, MMS, World time, Sound record, WAP, GPRS, Bluetooth
Accessories: charger (2pcs), Li-ion battery(2 pcs ), Boom stereo headset, USB cable, presents 1gb microSD

Това е официално. Лично аз съм доволен от него, но трябва да направя някои уточнения:

  1. Standby батерията е невъзможно да достигне 240h за 360h да не говорим. Времето за разговори е между 3 и 4h особено, ако разговорите са по-продължителни (над 5-6 min.). Разбира се трябва да се има предвид, че всичко това е в зависимост от мрежата на дадените оператори. Казано на кратко телефона не може да издържи с един заряд повече от ден, ден и половина.
  2. Трябва да се направи уточнението, че камерата на телефона е 1.3 mega pixel според техническите характеристики и кутията, а на самия телефон пише 2 mega pixel. Не разчитайте на нея особено, ако нямате достатъчно светлина.
  3. Зарядното за кола не пасва на нито един от автомобилите, на които го пробвах (не може да остане “закопчано” в запалката,  излиза само и прекъсва зареждането).
  4. Едно от нещата, които трябва да имате предвид преди да вземете този телефон, е че в режим звънене и вибрация, ако по време на  разговор от карта A ви потърсят на карта B или обратно, телефона звъни с режим вибрация. Казано  по-просто докато говорите от едната карта телефона ви вибрира на ухото докато този, който ви търси на другата карта не спре да звъни. Доста е изнервящо, ако търсещият ви е настоятелен. Другото решение на проблема е да изключите вибрацията.
  5. Не разчитайте на headset-a в комплекта, ако искате да слушате музика (поне за мен слушалките дрънкат на тенекия), но ако все пак решите, че това за вас не е проблем задължително преди това си заредете и двете батерии, за да не останете без мобилна връзка когато не желаете.
  6. Накрая искам да споделя с вас и причината поради, която смених този телефон. Зарядното за 220v е 400 mAh, а батерията на телефона е 1100 mAh, за тези които разбират мисля, че това е достатъчно за тези, които не са разбрали – зарядното изгоря.

Имаше и още един проблем (според мен софтуерен) дисплея престана да реагира на допир.

Иначе си има и своите предимства. Най-голямото е, че е двупроцесорен, иначе казано можете да го свържете с Bluetooth handsfree и да приемате обаждания и от двете карти, за тези от вас които са решили да ползват Bluetooth handsfree, но този телефон не им допада или по презумция не искат двусимов телефон, варианта е слушалка с Multiuse, тоест такава, която може да се върже с два телефона едновремено чрез Bluetooth. Все пак изборът оставям на вас дали ще изберете двусимов телефон или не, но лично аз ви съветвам да използвате handsfree поне докато шофирате заради вшата сигурност и на тези около вас,  но това е само съвет – изборът пак е индивидуален.

Четете още от Rush

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *