eMAG Bulgaria – Къде е тънката граница между реклама, спам и подвеждане на потребителите?

eMAG Bulgaria

Попаднах днес на рекламен пост в социалната мрежа Фейсбук, който цял ден като потребител ми бива натрапван. Разбира се като всеки потребител /българин/, който все аванта търси и аз се хванах на хорото за безплатния ваучер.

Текстът на левия пост гласи:

Спечели ваучер за 20 лв от eMAG.bg !
Отговори на 5 лесни въпроса и ние ще те възнаградим! 
Участвай тук : bit.ly/12NpJfb

Текстът на десния пост гласи:

Искаш ли ваучер за покупки от eMAG.bg на стойност 20 лв?
Влез тук :https://www.facebook.com/eMAGbg/app_131122220403804 в играта на еMAG и ще получиш сигурна награда !

От изречението Искаш ли ваучер за покупки от eMAG.bg на стойност 20 лв? се разбира, че този ваучер се получава веднага и може да се пазарува незабавно без никакви скрити условия.

Какво бе разочарованието ми обаче, когато се оказа, че има основно скрито условие. А именно че ваучера важи за покупки над 100 лева. Това никъде е бе споменато като изрично условие преди да ни губят времето да играем „тяхната игра“. Е играхме я! Но до някъде.

Въпросният ваучер от 20 лева се рекламира надълго и нашироко като едва ли не, че всеки ще го получи и се въвежда потребителя в заблуждение, че ще може веднага да си хареса нещо от въпросният магазин за стойността на този ваучер.

Тази постъпка или по-скоро подход на eMAG Bulgaria повдига въпроса за коректното, законово и лоялно отношение към клиентите си.

Ако все пак решите да купувате нещо от тях – бъдете с особенно внимание.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *