„Гeниaлeн Maркeтинг“ на Софт Прес

книга Гениален Маркетинг

Тази година получих за подарък книгата Гeниaлeн Maркeтинг на Питър Фиск, издадена от издателство Софт Прес. Първоначално като изпълнение и качество на книжното тяло изданието ми направи добро впечатление. Книгата е издържана с твърди корици в тъмни тонове и изглежда авторитетно.

С голямо желание я подхванах и се зачетох доста. Оказа се обаче, че четенето на тази книга още в началото обещава да постави на изпитание 2-те ми магистърски степени, общата ми култура и познанията ми по английски език.

Тъй като съм чел издания на горепосоченото издателство през годините и те са добре преведени и с правилен словоред. Но в тази книге необяснимата разлика в качеството от предишни години е развалила хубавата книга и впечатлението на читателя. Книгата се продава на цена 29,99 лв. В този случай книгата не струва и 5 лв. И сега обяснявам защо.

Искам да отбележа проблемите:

  1. Книгата е пълна с печатни грешки – на страница има поне по 2-3.
  2. Масово словореда е объркан или безмислен (това може би се дължи на лош превод или нещо друго).
  3. Интересно, че българското заглавие е дадено „Гениален Маркетинг“, а в текста се говори за книгата „Гений на маркетинга“.
  4. Изключително лош и некомпетентен „превод“ и „редакция“.

За съжаление и Софт Прес не изневериха на българския подход – да се започне нещо хубаво и по-късно да се развали. Примери има изключително много в сферата на стоките и услугите (Например българското NESTLE, вж. материала ТУК). Изключително съм разочарован и възмутен от развалянето на изданието. В тази връзка не бих рискувал да закупя издание, което е издадено от Софт Прес. И в заключение не бих препоръчал на никого книги на това издателство.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *