GetCron – cron улеснение за програмиста

услуга гет крон

В моята практика при изработка на уеб сайтове а и системи под Windows се е налагало регулярно пускане на определени задачи. Това под Windows съм го правил със schedule на разни exe-та, bat файлове и прочие.

Когато ми се е налагало да правя подобни неща за интернет приложения или уеб сайтове не винаги е било възможно. Защо? Ами защото много хостинг компании имат своите разбирания и политика. Това в много случай затруднява разработката и налага промяна на изискванята.

И така за да постигна пускането с определена честота на програмна логика си написах необходимия скрипт (в слчая на PHP) и потърсих в Интернет за начин да се изпълнява дистанционно без да завися от хостинг компанията.

Така намерих GetCron – www.getcron.com.

Първото впечатление още като го заредих беше приятния и ненатоварващ дизайн без досадни мигащи реклами.

Следващото от което имах нужда е независимост от Часовите зони. Оказа се че услугата го поддържа. Също така бях приятно изненадан от поддръжката на лог за резултата от изпълнението на определен скрипт.

Друга екстра се оказа, че мога да изпълнявам и ASP.NET скриптове. Което доъплнително ме мотивира да опитам тестов акаунт.

И така доволен, че вече съм независим по отношение на поддръжка на кронове си направих тестов акаунт. Този акаунт ползвам вече 4 месеца и съм изключително доволен.

Не на последно място при възникнали въпроси екипът реагира бързо и адекватно. Както се казва обслужване на ниво.

Друго интересно нещо което попитах е дали е възможно да се направи специфичен индивидуален пакет от кронове за конкретен клиент. Оказа се, че това е напълно възможно.

В заключение бих препоръчал услугата!

Ако искате да сте информирани за други услуги се абонирайте горе вдясно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *