Гражданска отговорност – 3 причини да я сключим

Застрахователно дружество Бул Инс предлага застраховки за автомобили

По българските пътища може да ви се случи всичко. Постоянно се чуват какви ли не митове и легенди за това какви шофьори има по шосетата в нашите ширини, така че не е зле човек винаги да е колкото се може повече нащрек.

В настоящото четиво ще можете да разберете повече за това защо е необходимо да сключите застраховка със задължителен характер Гражданска отговорност. За да шофирате на територията на Република България (независимо от класа на маршрута, по който сте поели) вие трябва да имате документ, който удостоверява, че имате сключена такъв тип застраховка.

Ето ви три основни причини, заради които е добре да имате подобен документ.

1. Сигурност на пътя както за вас, така и за околните

Нима не е важно човек да гарантира, че може да поеме щети ако причини такива вследствие на своя грешка? Не само, че е важно, а е и задължително.

Според законодателството на страната, в която живеете, изобщо не трябва да се замисляте дали е редно да се подпишете под един подобен документ. Всъщност, знаете ли, че дължите огромна глоба ако органи на КАТ-Пътна полиция ви спрат и установят, че нямате сключена Гражданска застраховка?

Естествено, не го правете само и само, за да не плащате глоба. Тук се цели абсолютна сигурност – заради това характерът е задължителен без право на заобиколки.

2. За да сте изрядни документално

Изрядният на документи водач на моторно превозно средство е добър водач и обратно. Колкото и да сме чували, че книжката или документите не карат колата, това означава ли, че имаме невероятно оправдание, с което да обосновем шофирането си без пълен набор от документи?

Разбира се, че не. Бъдете изрядни и превърнете шофирането в истинско удоволствие – съветът на експертите от BulIns.com.

Ако все още не знаете към кого да се обърнете, за да получите своята застраховка Гражданска отговорност, направете го при професионалистите в бранша.

3. Защото е задължително – има ли по-важна причина

Сега, колкото и да изброяваме различни причини и ползи от Гражданската отговорност, няма как да не минем и през очевадното – та тя си е задължителна и повярвайте, че това не е случайно. Колкото и да си мислите, че държавата просто се опитва всячески да събере парите от данъкоплатците, сетете се, че в Европа хората дават далеч по-солени данъци.

При това те плащат солидни суми заради неща, които тук, по нашите ширини ни се струват напълно безсмислени. Глобите там също са солени и това, че тук можете да заобиколите веднъж-дваж не ви прави безсмъртни.

Бъдете съвестни шофьори и направете институциите ваши приятели – така се живее лесно. Застраховането от BulIns.com може да бъде ваш сигурен партньор на пътя, проверете сайта и цените, които предлагат за застраховки от задължителен характер.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *