Играчки за навън – какво да изберем

Малчугани - детски играчки онлайн

Докато времето навън се затопля и градските паркове и градини започват да се изпълват с весела детска глъчка, все повече се замисляме какъв подарък да направим на детето за предстоящия летен сезон.

Трябва да бъде нещо, с което то да може да се забавлява навън, тъй като играчките за у дома започват да стават безинтересни на фона на слънчевото и топло време.с

Какви трябва да са летните играчки за навън

За да сте спокойни, че сте направили правилния избор, трябва да сте сигурни, че покупката отговаря на следните няколко условия:

1. Здравина

Играчките за навън трябва да бъдат наистина здрави, защото дори и най-внимателните деца ще ги изтърват, ще падат с тях и по този начин ще ги поставят в условията на лесно повреждане;

2. Възможност за самостоятелна игра

Малко играчки дават възможност за самостоятелно забавление, но ако това, което сте избрали позволява на хлапето да се забавлява само, тогава сте на прав път.

Имайте предвид, че не винаги вашият син, дъщеря или внуче ще имат компания за игри;

3. Физическа активност

Днешните поколения често растат в една крайно изолирана и затворена среда.

Много от малчуганите страдат от наднормено тегло, а в наши дни дори можете да попаднете на 10 – 12 годишни деца с високо кръвно налягане и холестерол. Ето защо изборът на играчки, които позволяват на детето да се движи са доста разумно решение.

4. Възможност да задържи интереса

Тук е момента да ви разочароваме. Каквото и да купите, то никога няма да бъде интересно на хлапето по 24 часа в денонощието.

Примирете се, че няма как да задържите вниманието на детето върху някоя играчка за толкова дълго време. Въпреки това, ако попаднете на нещо, което да е интересно на детето поне веднъж на ден за около час или два, значи сте направили подходящ избор.

Кои са 6-те най-добри решения за лятото

На следващите няколко реда ще споменем на кратко няколко от най-добрите предложения за през лятната ваканция.

1. Велосипед

Най-подходящото решение е покупката на велосипед. Да, това наистина струва малко повече, но всяко дете обича да кара колело. Един добре подбран велосипед ще може да се използва няколко години.

Той ще позволи на детето да се забавлява по един активен и динамичен начин, който ще го задържи навън за по-дълго време и ще стимулира развитието на сетивата, като слух, зрение и чувство за координация.

2. Скейтборд

Карането на скейтборд е също много полезно за здравето. Подобно на велосипеда, то позволява на детето да развива сетивата си и бързината на реакциите.

Освен това, детето ще се забавлява по един активен начин, което ще окаже благоприятен ефект върху цялостното здравословно състояние.

3. Скутер

Скутерите напоследък станаха изключително популярни. Макар че отстъпват в известна степен на велосипедите, те все пак са доста добро решение за подарък. Децата могат да ги карат сами, но ако искат могат да се забавляват и с приятели.

4. Топка за игра

Не можем да напишем публикация за забавление за деца и да не споменем топката като фундаментална играчка за забавление на открито за всяко момче и дори момиче. Тя може да се практикува както самостоятелно, така и заедно с други деца. Позволява ползването при широк спектър повече и по-малко известни игри, а освен всичко останало, самата топка в повечето случаи не е особено скъпа.

5. Кънки или Ролери

Ролери или ролкови кънки, децата винаги са изключително развълнувани от подобен подарък. Те са още една чудесна идея за забавление навън, независимо дали ще има други хлапета или не. Карането на кънки е вид спорт, който при всички положения ще се окаже много полезен за здравето.

6. Фризби

Хвърлянето на фризби изисква да играят поне две деца, но за сметка на това е доста евтин аксесоар. Не пропускайте да подарите на детето едно от тези летящи приспособления.