Инженер.BG – Шехеразада на Българския Уеб и Приказки от 1001 нощ!

И така безочието и хитруването, когато подаваме материали към така наречените „онлайн медии“ у нас е минало всякакви граници.

Поредното изпълнение е от страна на великия, адски оптимизиран и мнооого посещаван сайт (с Alexa Rank 4,002,645) Инженер.BG – Инженерният портал на България.

Този тооолкова цеенен и оптимизиран сайт няма мета ключови думи, няма permanent redirect от non-www към www адрес и още много много неща.

Първо се оказва, че слагането на линкове в материалите не се адмирира от тях и нищо, че им се подава съдържание (ако не го и копират без разрешение от други сайтове), което им пълни сайта въобще с нещо.

Първият проблем тук е твърдението, което са казали на човек, който пуска материали при тях а именно:

„Програмистите, които поддържат и оптимизират Инженер.bg, напоследък много настояват да не се слагат линкове в текстовете, защото това натоварвало платформата и било трудно да се постигне лекота на отварянето и ползването й от всякакви компютри. А пък нали нашата цел като ваш медиен партньор е именно да осигурим читаемост на информацията за вас …

Според колегите, целеви са само програмираните линкове – като тези на банерите и на топ продуктите.

Затова вече имаме стремежа да вграждаме линкове най-вече на събитията – за регистрация…“

След като го видях направо се смях през сълзи. После обаче осъзнах докъде са стигнали нещата и колко всъщност са зле. Проблемът е че това е модел на мислене, който като цяло пречи на бизнеса и неговото развитие.

Разбирам, че никой не иска да слага линкове при това да са и do-follow и да рекламира други. Но все пак има капчица уважение към това, че ти се подава съдържание и често пъти като първи източник! Поне от кумова срама да сложат линк, но да е nofollow, да не им се точи ценния голям ранк дето го имат :). Наглостта у нас няма граници! Иначе, дааа продължавайте да пускате материали в Инженер.bg.

One thought on “Инженер.BG – Шехеразада на Българския Уеб и Приказки от 1001 нощ!

  1. „© 2011 – 2013 Инженер.БГ ООД Всички текстове и изображения публикувани в Инженер.bg са собственост на Инженер БГ ООД и са под закрила на „Закона за авторското право и сродните им права.“ Това направо ме разби, опитвам се да намеря поне 1 тяхна картинка.

    И не разбрах какво означава читаемост на информацията. Звучи ми като обучител и много други безмислени думички, които напоследък се използват където трябва и не трябва.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *