Искате ли да имате повече комфорт в летните жеги за едно леко ежедневие?

дезодорант с магнезиево олио за летните

Каквото и да правим в летните жеги винаги се стараем да се преборим с дискомфорта от изпотяването и допълнителните премеждия свързани с неприятната миризма.

В настоящият материал ще ви разкажа един полезен начин, който ще ви помогне за един по-приятен ден за вас и околните докато изпълнявате ежедневните си задачи. От няколко години редовно използвам магнезиево олио в комбинация с различни аромати и се получава много добър ефект, които ми помага за един по-комфортен ден. Благодарение на този домашен козметичен спрей се чувствам наистина комфортно. И затова ще ви предложа начин и вие да усетите комфорта в летните жеги.

Идеята е да си направите в домашни условия дезодорант с помощта на най-обикновено магнезиево олио, което се продава в аптеките. Можете да изберете, което ви харесва. При неговото използване ще поддържате така важния баланс на магнезиеви йони в организма по един естествен начин. Известно е, че магнезия като химичен елемент се абсорбира много по-добре през кожата, така че вече имате възможност за оптимален баланс.

Хубаво е от време на време да правите почивка при употребата на магнезиево олио.

Как да си направим дезодорант от магнезиево олио

След като си набавите магнезиево олио е необходимо да се снабдите и с чисто и удобно шише с пулверизатор, което е достатъчно голямо, така че да е удобно за пренасяне.

Необходима ви е и дестилирана вода. Ако нямате и преварена става, която е необходимо да се охлади до стайна температура.

Първи начин

Смесете подходящо за избраното шише количество дестилирана вода и магнезиево олио в съотношение 1:1. И разклатете до пълното смесване на водата и олиото.

Втори начин

Смесете подходящо за избраното шише количество дестилирана вода и магнезиево олио в съотношение 1:2. И разклатете до пълното смесване на водата и олиото.

Трети начин

Смесете подходящо за избраното шише количество дестилирана вода и магнезиево олио в съотношение, което е подходящо за чувствителността на вашата кожа. И разклатете до пълното смесване на водата и олиото. С малко опити ще откриете подходящото за вас съотношение.

Някои допълнителни трикове 😉

Когато вече сте приготвили сместта може да добавите няколко капки етерично масло или комбинация от масла, които ви харесват и след това да налеете в шише с пулверизатор.

Друг вариант е вместо чиста преварена вода да направите отвара от билки, както се вари чай. И да използвате нея.

Също така може да не добавяте никакво етерично масло или есенция и да се напръскате и след това да добавите любимия си парфюм.

А може да използвате само дезодоранта с магнезиеви йони вместо това, което сте ползвали до момента.

Важно за магнезиевото олио

Имайте предвид, че магнезиевото олио може да даде алергична реакция, когато се прилага върху кожата и е необходимо да прецените какво количество да ползвате. Може да добавите и по-малко количество олио и водата да е повече.

Внимавайте при използване върху току-що епилирани места по тялото. Може да има кожна реакция.

При редовното използване на дезодоранта, който сте си приготвили дрехите ви няма да се цапат, няма да има тежка миризма, ще имате редовно снабдяване на организма с магнезиеви йони в малки количества. Освен това ще се прочистят порите и каналите на под мишниците.

В ежедневието си аз изполвам и трите начина като разнообразявам с различни аромати и масла. Опитайте и вие.

2 thoughts on “Искате ли да имате повече комфорт в летните жеги за едно леко ежедневие?

  1. Еха! Супер идея! 🙂

    Опитах го и това вече ми е основата за грижата под мишниците в ежедневието. Особено ми помага и при спорт!

    Благодаря за великолепния материал!

    😎 🙂

  2. Хей, благодаря ти за триковете, не съм и предполагала, че магнезиевото олио може да се направи толкова лесно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *