Изпитни листовки – как да се подготвите за тях

Решаване на листовки онлайн

В желанието си да станат шофьори, много от кандидатите не могат ясно да оценят важността на всяка една стъпка от процеса на обучение. Така една не малка част от тях се провалят на различни стъпки от изпитите и дори не могат да разберат какво е станало и на какво се дължи неуспехът.

Как се става шофьор

Краткият отговор е, че трябва да се запишете на шофьорски курс. Това е само една малка част, защото той е разделен на отделни части, които са еднакво важни и не трябва да бъдат подценявани.

Всяка автошкола следва утвърден учебен план, който включва теория и практика. Отново ще повторим, за да сте наясно – всичко е важно. Теорията представлява запознаване и научаване на Закона за движение по пътищата и правилника, който пояснява прилагането му.

За да сме не просто изчерпателни, но и полезни за начинанието ви се допитахме до една от най-старите и реномирани столични автошколи, а именно AutoDrive.bg. Всичко, което ще прочетете в следващите редове е в следствие на над 20-годишен опит, който е на ваша страна, за да сте сигурни, че след края на курса ще имате не просто знания, а истински важните умения.

Всичко това има лесен начин за проверка на натрупаните знания – изпитните листовки. Те ще са на ваше разположение през цялото време, за да се упражнявате и затвърждавате всичко научено.

Наред с това вие ще трябва да се упражнявате и учите да управлявате автомобила. Това става с уроците по кормуване, които ще ви помогнат да научите всичко важно, за да можете в последствие да имате увереност, че ще се справите и сами.

Тези две основни направление в шофьорския курс трябва да се разглеждат цялостно и да се допълват. За съжаление повечето хора отделят ресурс основно в посока на това да се научат да шофират и не внимават толкова много, когато стане въпрос за ученето на правилата, някои от които са изключително специфични и хората смятат, че няма как да им потрябват някога.

Какво трябва да запомните за изпитните листовки

Вече ви казахме, че са важни. Сега ще ви обясним защо е така. Всяко едно правила на пътя има своето логично обяснение и аргументация. Всичко това е направено, за да може да се гарантира на първо място, че хората ще се движат по максимално безопасен начин. Наред с това трябва да има всички условия за това, че всички водачи на пътя ще спазват еднакви правила, които са им добре познати.

Научаването на теорията е едно, но с помощта на всички изпитни листовки вие ще направите всичко възможно да запаметите всичко важно. Така дори и след години да срещнете пътен знак, който виждате за пръв път трябва да имате ясна идея какво иска да ви каже.

Как да се подготвите за изпита и не само

За да сте готови трябва да решавате листовки и наред с това да имате постоянство и търпение. Вариантите пред вас са два – да се сдобиете с хартиен носител или да изберете електронната форма. Като значително удобство можем да ви посочим, че при електронните листовки няма да се наложи да проверявате ръчно всеки един отговор.

Ако установите, че сте написали грешен отговор се налага да проверите не само какъв е правилният, но и защо това е така. Понякога въпросите са зададени по подвеждащ начин и трябва да внимавате.

Последен съвет – решавайте колкото се може повече. Така, ако имате пропуски от ученето на нормативната уредба, ще можете да наваксате с тези така практични упражнения, които имат за цел да ви подготвят за дена на изпита пред ДАИ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *