Как да изберем подходящия антифриз

Качествен антифриз за зимата

Един от най-важните компоненти, поддържащи безотказната работа на автомобилния двигател, то това е антифризът. Тази охладителна течност е с фундаментално значение за цялостното функциониране на превозното ни средство.

Въпросът какъв антифриз да купим е един от най-актуалните, вълнуващи не само младите шофьори, но и тези със сравнително по-богат опит.

Важно е да вземем под внимание препоръките, посочени от самия производител, тъй като те определят изискванията за автомобила, който притежавате. Ако погледнете в паспорта на превозното си средство, то там е отбелязан онзи антифриз, който е най-съвместим.

Много често обаче се налага да се сдобием с автомобил втора употреба, което означава, че трябва изцяло да сменим течността с нова, която ние да подберем внимателно.

Друга основателна причина, налагаща смяната на антифриза, е промяната в цвета му. В случай, че цветът й премине в кафяв оттенък, то това значи, че течността не е в състояние да защити автомобила от корозия и не би могла да изпълнява функциите си подобаващо.

Какъв антифриз да купим

Течността, както повечето от вас знаят, не е нужно да се подменя през кратък период от време.

Смяната й се извършва през няколко години. Ако сами не умеете да прецените кога точно трябва да се случи това, то съветваме да посетите авто сервиз, където да погледнат превозното средство и компетентните лица да изкажат мнение по съществуващия въпрос.

Класификацията на самата течност се определя от цифрите, които са изписани върху етикета на самата опаковка.

Ако автомобилът, който притежавате, е по-нов модел, то съответно и цифрата е по-голяма. Ако управлявате спортен автомобил или такъв, предназначен за екстремни условия, то цифрата е 13.

Уверяваме ви, че всяка една съвременна течност вреди значително по-малко на околната среда. Годността се определя, в зависимост от нормите и стандартите.

Информация може да почерпите от съдържанието на етикета, намиращ се върху опаковката на закупения продукт. Всеки един производител точно и ясно посочва каква е годността на произвежданата от него течност.

Ако Разклатите тубата, то образуването на пяна е неизбежна последица. Помнете, че тази пяна изчезва за няколко секунди от 3 до 5, в случай, че съдържанието е от висок клас.

Понякога покупката на правилен продукт се оказва задача с повишена трудност.

Затова ние ви съветваме да посетите реномиран и доказал се магазин, предлагащ продукти единствено с ясен произход. Plama.bg е вашият перфектен избор. Онлайн магазинът разполага с богат каталог и изключително достъпни цени.