Как да изберем заготовки за мартеници

Как да изберем подходящи заготовки за мартеници? Всеки следващ 1-ви Март, пазарът ни предлага все по-оригинални и очарователни мартенички, но все пак най-хубаво си остава това сами да си ги изработим. Когато подарим ръчно изработено украшение на близките си, ние им показваме, че наистина са ценни за нас и затова сме вложили от времето и труда си.

Добрата новина е, че расте разнообразието както сред предлаганите готови украшения, така и сред различните заготовки за мартеници. В сайтове като Emart.bg можете да намерите пълната гама прежди и материали за мартеници, които биха ви били необходими, за да изработвате украшения за Баба Марта.

Независимо дали за пръв път се захващате с такъв тип творческа дейност, или правите това всяка година, с подходящите материали ще превърнете вдъхновението си в нещо красиво, което някой с радост ще носи.

Как да проявите творчество с подбраните заготовки за мартеници

Мартенските украшения са символ на празника, приветстващ пристигането на пролетта, открай време. Това не означава обаче, че не можете да вложите от себе си и да създадете оригинални и неповторими модели, с които да зарадвате своите близки.

Първото, с което трябва да се запасите, разбира се, са различни прежди и шнурове за мартенички. Можете да се снабдите с готова усукана прежда, или да вземете отделно червена и бяла прежда, за да си усучете сами гривнички, като по този начин процесът ще бъде много по-автентичен.

Традиционната мартеничка е именно обикновената усукана червено-бяла гривничка, но в днешно време пазарът предлага много по-голямо изобилие. Можете да намерите кожени шнурове с интересни мотиви, като най-предпочитани сред тях са тези с етно мотиви.

В eMart.bg ще откриете разнообразни материали, прежди и фигурки за мартеници, също така и декоративни ширити и шевици с традиционен привкус.

Изобилието от заготовки за мартеници ви позволява да дадете воля на фантазията си и да създадете нещо, което изразява вашите виждания.

Какви материали за мартеници са ви необходими

Хубаво е преди да пристъпите към закупуване на материалите да помислите и да си представите какви точно мартенички искате да изработите, както и за кого са предназначени.

Това ще ви помогне да планирате колко и какви материали точно са ви необходими. Освен гривнички, можете да изработвате и украшения за закачане, които представляват едно своеобразно бижу за носещия ги.

Можете да украсите мартеничката с дървени, гумени или пластмасови фигурки с очарователни животинки, цветя, анимационни герои, както и класическата подкова с детелинка за късмет.

С помощта на тези материали можете и да си изработите и сувенир за Баба Марта, с който да украсите своя дом.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *