Как да обзаведем кухнята си според минимализма

да обзаведем кухнята си според минимализма

Минималистичният стил на обзавеждане на дома е все така на мода. И макар и в самото име да си казва, че трябва да сведем всичко до минимум, има няколко различни трика за обзавеждане на кухни, всекидневни и цели апартаменти като цяло.

Премахването на бъркотията и намаляване на всичко до възможно най-важното и необходимо е основен принцип на минимализма. С намаляване на всичко около нас, опростяваме и съзнанието си, а какво по-хубаво от душевно спокойствие?

Как да обзаведем кухнята си според този стил? Ето няколко трика, които да ви помогнат да го направите.

1. Обмислете какви функции искате да притежава кухнята ви

Започнете като оцените всички неща, които не са функционални и помислете какво може да направите с тях. Това може да наложи разместване на разни неща, за да бъдат по-достъпни.

2. Планирайте къде ще съхранявате нещата си

За да направите прехода към минимализъм по-лесен и по-устойчив в дългосрочен план, помислете за навиците си на съхранение. Ако портмантото е място, на което ви е лесно да оставяте нещата си, то пригответе кутия за тях. Помислете и на какви места да подредите съдовете и кухненските пособия така, че да можете хем да ги достигате лесно, но и да са подредени така, че да има място за по-голяма част от тях.

3. Детайлите

В минималистичния интериор се виждат много малко неща и те трябва да бъдат избрани внимателно, за да предадат правилното съобщение. Помислете за зашеметяващ полюлей над масата за хранене: освен, че е наистина функционален, той ще добави характер на пространството и дори може да стане фокусна точка.

4. Цветовата гама

Минимализма означава подредба, и това важи с пълна сила и за цветовете. Много несвързани цвята създават визуален безпорядък, който е толкова дразнещ, колкото и физическия. Изберете определена цветова схема и се придържайте към нея.

5. Оставете празно пространство

Изчистените стени или празните ъгли допринасят пространството да се усеща ефирно и светло. Не ги пренебрегвайте.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *