Как да получим по-висок наем от апартамента си

Отдаването под наем, било то краткосрочно или дългосрочно, е основният начин, по който можете да възвърнете инвестицията, която сте направили, когато сте закупили един апартамент.

Ако искате да бъдете наемодател, който получава добър наем от апартамента си, има няколко стратегии, които бихте могли да използвате за да получите онова, към което се стремите.

Направете някои подобрения върху имота

Един от най-добрите начини да получите по-добър наем е да подобрите състоянието на имота. Това може да включва обновяване на кухнята или банята, инсталиране на нови уреди, нови матраци или пребоядисване на стените.

Тези подобрения могат да направят обявата за наем на апартамента по-привлекателен за потенциалните наематели и да ви позволят да поискате по-висок наем. Въпреки това, трябва да сте актуални на цените на пазара. Ако поискате твърде много, рискувате да останете без наематели за дълго време.

Съсредоточете се върху удобствата

Помислете за добавяне на удобства, които ще се харесат на наемателите ви. Например, можете да оставите на тяхно разположение някой фитнес уред (например велоергометър или кростренажор).

Подобно удобство ще предизвика емоция във вашите наематели, а освен това и ще им позволи да поддържат форма у дома, вместо да харчат за карта за фитнес.

Подобни удобства могат да оправдаят по-високия наем и да накарат вашия имот да се открои на фона на конкуренцията.

Предложете стимули

Можете да помислите за някои стимули, като например да се откажете от предплатата и да получавате наема си месец за месец. Това може да привлече доста хора, защото мнозина се притесняват именно от това, че не могат да си позволят предплатата (можете да видите някои добри практики в сайта за недвижими имоти Oikia.com).

Рекламирайте своя имот ефективно

Уверете се, че вашият имот е видим за потенциалните наематели, като го рекламирате по всички възможни начини. Промотирайте го онлайн, публикувайте реклами в социалните медии и във всяка платформа, която ви дава възможност за това. 

Бъдете в крак с пазарните цени

Запознайте се с наемните цени във вашия район и се опитвайте да сте актуални. С малко повече екстри, можете да се целите към наем в по-високия диапазон в квартала, но все пак не надскачайте границата.

Използвайки тази стратегия, ще можете да увеличите стойността на вашия имот и да оправдаете по-висока наемна цена. Въпреки това е важно да балансирате желанието си за по-висок наем с необходимостта да бъдете конкурентни.

В крайна сметка правилната наемна цена ще зависи от местния пазар за наеми и търсенето на имоти във вашия район. Имайте предвид, че дори и ако имотът е в отлично състояние, понякога хората са склонни да платят повече за жилище с по-малко екстри, но в по-добър район.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *