Какво предизвиква течовете и как да ги отстраним

Смяна на щрангове

Кой не се е изправял пред проблем с теч? Това е битова грижа, която се е случвала във всяко едно домакинство. И ако в случаите, в които сте на квартира грижата е на вашия хазяин, то случаите, в които живеете в собствено жилище са изцяло ваша отговорност.

При спукана тръба

Най-неприятните течове се случват при спукана тръба, като това може да доведе до сериозни наводнения. В най-добрият случай ще уловите проблема в сравнително ранен стадий и ще забележите лекото прокапване.

В такъв случай трябва да извикате незабавно специалист като Vik-Sofia.eu, който разполага с най-съвременна ВиК електроника. Той ще провери със специална техника къде точно е локализиран проблема, след което ще действа незабавно на самото място, без да се налага да се кърти в голям мащаб.

Проблем, макар и рядко, може да се появи при смяната на щранговете. И все пак това е толкова рядко срещано, че не си заслужава да му отделяме голямо внимание.

Обикновено ВиК специалисти, които разполагат с по-широк спектър от технически средства взимат повече за огледи и диагностициране на проблема, но за сметка на това, пораженията от тяхната работа са много по-лесни за ремонтиране след това.

Къде обаче най-често се крие причината

Причината за поява на течове може да има най-различен характер, който варира от счупени плочки до пукнати тръби. Съответно и отстраняването може да се извърши на различна стойност и по различен начин, съответстващ на създалата се ситуация.

За голям късмет, най-често причината за поява на течове е съвсем тривиална, а за нейното отстраняване не е нужно да се прави твърде голяма инвестиция. Става дума за износена хидроизолация.

Казано с други думи, когато фугите в банята се протрият и износят, водата от душа може доста лесно да предизвика мокри петна, които по ирония на съдбата се превръщат в основен проблем по-скоро на съседите под нас.

Разбира се, отговорността за отстраняването на течовете пада изцяло върху нашите плещи. Това което трябва да направим в случая е да се обърнем към специалист по поставяне на плочки, който най-добре може да реши проблема.

Тъй като работата е по-скоро рутинна, обикновено специалистите отказват да се заемат с подобни проекти. Перспективата да изпуснат по-голям и скъпо струващ ремонт не се нрави на повечето майстори, а това не рядко налага да си свършим работата сами.

Смяна на щрангове
ВИК услуги в София https://vik-sofia.eu/

Какво се прави в такъв случай

На първо място, трябва да се отстрани старата фуга. Това се прави с помощта на специални ножчета, които се продават в търговската мрежа. Те отстраняват старата фуга в дълбочина и след това се запълва получилият се луфт с новата предварително приготвена смес.

Важно е да се съблюдава правилното съотношение и да се внимава сместа да не стане твърде гъста или прекалено рядка. Задължително всеки продукт има на опаковката описание на точното съотношение за това как да се прави всичко.

Тази процедура е много важна и трябва да знаете, че дори и при липсата на каквито и да било проблеми с фугите в банята, те все пак трябва да се поставят наново.

Макар че във всеки един случай този срок е различен, все пак веднъж на 7 или 8 години е добре да премахвате старите фуги и да поставяте нови. Така ще си спестите доста главоболия от поява на евентуални течове, които да създадат напрежение между вас и вашите съседи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *