Къща за чай и мъдрост Veda House 1

Вече цели 2 пъти посетих Къща за Чай и Мъдрост Veda House на ул. Гладстон в София. Това което ме впечатли много е че е направена с много желание или казано иначе с много мерак. Мястото е направено с много вкус, по такъв начин, че неподправения уют те предразполага към по-различно настроение. И двата пъти ми се случи да посетя чайната след работно време през седмицата. След известно време в тази атмосфера се отпуснах и заредих за следващия ден.

Много се впечатлих от това че заведението има 2 различни етажа – всеки с различна и уникална атмосфера. Долният етаж е като стандартните заведения с масички и столове. Горният е място, в което преди да влезе посетителя трябва да остави обувките си отвън. Сяда се на меки и удобни възглавници около ниски индийски масички. Стените са украсени с различни картини с индийски мотиви. Скосеният таван придава допълнителен уют.

Другото което ми беше интересно – на всяка маса има звънче и ако иска човек да поръча просто звъни. Не се налага да се чака някой да се сети да донесе меню или пък да висиш много време, за да си платиш сметката.

По отношение на менюто като начало искам да отбележа, че станах верен почитатател на  зеленчуковия сладолед и йогурт мента.
От напитките съм опитвал Лимонада, Джинджинада и чай Небесен Храм – Гън Паудър, известен още като Зуча и Перлен Чай. Всяка се отличава със собствено уникално очарование и неповторим вкус.

Много хубаво нещо е възможността човек да си поръча от страхотния сладолед за вкъщи или пък да си хареса консумативи за чай, които да ползва в дома или офиса.

Също много ми хареса, че понякога се правят интересни събития и представяния. На място могат да се видят различни флаери и листовки за интересни културни събития.

Горещо препоръчвам мястото на всеки, които иска да се откъсне за малко от забързаните делнични дни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *