Коли за скрап – каква цена да очакваме

Коли за скрап на добри цени

Време е да оставите старата кола да си почива завинаги? За пореден път ви оставя на пътя, а частите за смяна струват повече от нова кола? Тогава най-вероятно четете този текст понеже ще я давате на скрап, но искате и най-добрата цена – точно това ще разберете тук.

От какво се определят цените на колите за скрап

Цената на една кола за скрап се определя, до голяма степен от нейното тегло, модела и колко видове суровини има заложени в нея. Също така зависи и от цените на металите, сегашният пазар, търсенето и предлагане от страна на предприятия способни да обработват коли.

Друг важен момент за ценообразуването на една кола за скрап, е и нейният модел и това колко може да бъде извлече от нея. За разлика от центровете за рециклиране, депата за вторични суровини приемат само металите, за това, ако изберете този подход, ще се наложи да разглобите вашият автомобил до основа и да оставите само железата.

Коли за скрап, цена и как да изкарате най-много от вашата собственост

Това, което можем да ви посъветваме е да свалите ценните части, като горивна помпа, акумулатор, странични стъкла, и това, което е запазено по вашата кола. Продайте го или на автоморга или на еднолични търговци, и чак тогава предайте автомобила на фирма като EcoMetal.bg.

По този начин ще увеличите вашата печалба, без да се налага да полагате кой знае колко усилия, но за все пак е добре да имате място, къде да складирате тези компоненти, докато се изкупят. Друг е момента, че трябва да се занимавате с продаване, обяви, свързване с хора и прочее – а това за някои хора не е никак благо.

Центрове за рециклиране и скрап на коли

Вместо да разглобявате своят автомобил, можете да го предадете така както е, на център за рециклиране какъвто е Ecometal.bg. Те предоставят транспорт от ваш адрес в цялата страна, и доста добри цени, по-високи от средната цена в тази индустрия.

Това се дължи на модерната им система за рециклиране, чрез която, с повече от 20 стъпки и процеса, вашата кола се разглобява на нейните основни части. Така дори хартията в маслените филтри, може да се превърне в нещо полезно, като брикети, вместо да замърсява природата и грози красивата ни държава.

Този цялостен процес отнема време, но за сметка на това, извадените ресурси от един автомобил, помагат за създаването на множество други продукти. Така вие получавате по-висока цена, децата ви наследяват една по-чиста природа, и вие се отървавате от ненужното и освобождавате място за новото.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *