Комбиниран стол за тоалет и баня LEO 272

Комбиниран стол за тоалет и баня LEO 272

На близък роднина му се наложи да се изпишат помощни средства и по-конкретно инвалиден стол. Този стол е и с възможност за използване за тоалетни нужди. Така наречения комбиниран стол.

По-рано писах за некачествения комбиниран стол, произведен от българската фирма ГЕВЕЛ-М ЕООД. Сега ще отбележа ключовите недомислени моменти, които правят комбинирания стол за тоалет и баня LEO 272 некачествен продукт за сумата от 331,00 лв. с ДДС.

Не зная дали толкова можем ние в България или се дължи на масово пестене от материали и труд, но фактите са налице – втори некачествен комбиниран стол произведен от българска фирма.

Разглеждайки наново документа наречен „Технически Паспорт за медицинско изделие и инструкция за експлоатация“ се виждат следните моменти:

 • Този „документ“ е напечатан на принтер /чернобял, но пък лазерен :)/ на лист А4, който е прегънат на две. Като този документ комбинира в себе си и Гаранционна Карта.
 • В горепосочения документ липсва основна информация, коeто е нарушение на ЗЗП, а именно – липсват абсолютно всякакви данни за фирма-производител; липсва информация за сервизна база /посочен е само адрес в София, без име на фирма – бул. Добринова Скала – бл.527, без допълнитлни указания – вх., ет. и т.н./;

Много забавно е че има посочени условия при които гаранцията е валидна. Което е изключително нагло, като имам предвид некачествения продукт.

След като започна да се ползва комбинирания стол още на 2-ия месец започнаха да се наблюдават следните неща:

 • Колелата на стола са направени от пластмаса?! Което спомага за нестабилност на стола и при всяко докосване да се движи неконтролируемо в произволна посока.
 • Пластмасата на тоалетната седалка е направена по такъв начин, че когато се ползва доста често кофата отдолу пада и няма да навлизам в подробности какво се получава.
 • От топлината на тялото пластмасовата седалка се деформира и вече се е пукнала леко.
 • Самата кофа е от толкова некачествена пластмаса с малки шуплички, че при дълго ползване ако не се почисти ухае ароматно :).

Увериха ме, че стола отговаря на някакви изисквания и стандарт /нямам спомен кое беше от двете или пък и двете :)/, но с тези недомислици не знам дали става за нещо.

Важно е да се знае, че и на самия стол няма абсолютно никаква информаця замодел, производител и сериен номер (серийния номер е сложен с едно стикерче което се изтърква много лесно).

Некачествената стока и лошо обслужване губят време, пари и нерви. За уважение към потребителя у нас не мога да си помисля. Хилядите случаи с мобилните оператори са показателни.

И в заключение все още не знам кой е производителя. Но пък вече знам, този модел НЕ.

3 thoughts on “Комбиниран стол за тоалет и баня LEO 272

 1. Имам такъв комбиниран стол,българско производство.Купен е някъде през 2004г.вероятно и затова предполагам , че е модел
  ГЕВЕЛ – М ЕООД (взех името от тази страница), а не от по – новия LEO – 272. Счупих капака,върху който се сяда и сега е облепен с тиксо .Ползвах го така един – два пъти ,но е много рисково. Седалката е прикрепена с винтове към дясната странична носеща рамка , но може да се демонтира и поднови със здрава, в случай , че при вас е възможно да се снабдя с такава резервна част.В случай , че това е осъществимо ,моля дайте ми някаква телефонна връзка и адрес за допълнителни уточнявания. А ако нямате резервни седалки, моля пак ми отговорете (може и тук) при коментарите. Благодаря.

 2. За да избегнете проблеми от този род, се доверете на вносител, който предлага продукти на производители от световно ниво. Проверете фирма Invacare на сайт http://www.invacare.eu.com. Ако не знаете друг език освен български, то тогава посетете http://www.rehamall.com. Все оше е в разработване, но всеки ден се добавят нови продукти с доказано качество.

 3. И аз имам такъв комбиниран стол,и аз имах проблем с него,беше ми се счупил лагера на едното колело,и се започна една мъка….ужас,но издирих фирмата по инернет и по този начин намерих някакви контакти,и им писах едно мейлче за проблема,от фирмата ми се обадиха за да се доуточнят всякакви подробности и ми поискаха адреса за да ми изпратят ново колело със всичките им там такъми. Изпратиха ми частите,разбира се за моя сметка,както за куриерската фирма,така и за самата част,но бях съгласен на всичко само и само да ми се реши проблема и така се снабдих с новата част за този комбиниран стол,а що се отнася до пластмасата,тя е ужасна и с нея си имам проблеми,но не мога да си го позволя и да си я сменя с нови части,за това ще чакам още няколко години за да си сменя целият стол с нов. Това е положението,но нямам друг избор.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *