„Козунак с орехи и мармалад“ от ЕТ Булмекс за Великден? Не, благодаря!

Руло с мармалад и орехиПоради ред причини тази година не правих домашен козунак и реших да се доверя на купешкия такъв. През годините съм купувал с различни качество козунаци от много и различни места, които даже са и хубави.

Тази година реших да погледна  в кварталния магазин от веригата „Фантасико“ и да си харесам нещо.

Спрях се на един козунак със стафиди, който и преди съм хапвал и знам, че става. След това се спрях на козуначено руло с орехи и мармалад, което на вид ми се видя добро. Е да, ама не!

След като дойде заветния миг за хапване на козунак с топла чаша чай и яйчена битка след нарязването се оказа, че това е „козунак“ с около 50% въздух.

Мармаладът бе като нафора с направо прозрачен пласт. Орехи според вас уважаеми читатели имаше ли? Правилно, нямаше!

Пудрата захар отгоре също бе нанесена с чувство за икономическа криза на тънък прозрачен пласт.

Красивата снимка на продутка (защото не мога да го нарека козунак, нито руло, нито козуначено руло) няма нищо общо с истината. Това се нарича подвеждане на потребителя или с една дума измама!

Но за да сложим един свеж щрих към този продукт като споменем, че това нещо става за ядене, нищо че е много сухо.

Опитах да открия някъде срок на годност, но не би. На етикетът услужливо пише да се види маркировката, която се оказа имагинерна.

Най-вероятно производителя ще каже, че е случайност, фурните нещо си, цеха нещо си, н-ската Пенка нещо си и прочие, е да ама не мога да го приема! За мен това означава, че цялата им е продукця е такава както този продукт – измамна и въздушна!

Никак не обичам да ме правят на идиот, когато давам пари за даден продукт или услуга, обаче българските производители са царе на това!

И за да не съм голословен може да разгледате снимките.

крайщник на козунак може би с мармалад и / или орехи

измамен козунак от Булмексопит за козунак от ЕТ Булмекскозуначена пещера с мармалад и може би орехи

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *