КРАВЕ КИСЕЛО МЛЯКО „ДОМЛЯН”

кисело мляко домлян

Един ден бях на пазар в „Карфур“ в София. Озовах се на щандовете с кисело мляко. там един господин взе 6 кофички кисело мляко Домлян. За първи път виждах такава марка кисело мляко. След като поговорихме се оказа, че само такова мляко купува за вкъщи.

Намерих въпросното мляко и на по-удобно място в центъра в магазини Фантастико. След като взех няколко пъти кисело мляко Домлян първо впечатление ми направи, че като държа кофичката някак си е плътно съдържанието вътре. Като отворих кофичката се оказа, че млякото е плътно и няма вода и е с характерен мирис на кисело мляко.

На пръв поглед веднага ми хареса твърдата консистенция и липсата на вода. Важно е да отбележа, че на човек с проблеми със стомаха това мляко му понася.

На кофичката пише, че е без консерванти и с жива закваска. Аз това като потребител не мога да го преценя, но имайки предвид личния си опит и това, че понася на проблемен стомах може и да е така. За което много бих се радвал.

След като сложих малко захар в кофичката, и като не е разбъркано добре захарта не отива в цялото съдържание. Остатъка от млякото, което не е с захар сякаш е като нежен и мек сладолед. Като открих, че мога да ям млякото и без захар или с малко захар (сладко) го ям почти без нищо.

Много е леко за ядене и според мен е добро мляко. Съветвам всеки да опита и да си прецени. Но аз смених кисело мляко БорЧвор за кисело мляко Домлян и не съжалявам.

One thought on “КРАВЕ КИСЕЛО МЛЯКО „ДОМЛЯН”

  1. Млякото е МЪРТВО – без жива закваска.15 дни на стайна температура и никакво вкисване. На микроскоп-никакви колонии от лактобацили.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *