Креатин – странични ефекти

Креатин на ниска цена

Хората, които не се интересуват толкова много от фитнеса, бързо правят заключението, че хранителните добавки са химикали, равни на стероидите. Причината за това вероятно е репутацията, която суплементите са си изградили.

Редовно професионални атлети ги рекламират, а са и задължителна част от хранителния режим на всеки културист. Въпреки това обаче те могат да бъдат изключително полезни и за тези от вас, които имат дефицит от определно хранително вещество и търсят начини да си го набавят.

Разбира се, това трябва да стане чрез хранителни продукти, които да съставляват балансирана диета. Динамиката на ежедневието обаче превръща това в предизвикателство, което изглежда невъзможно за преодоляване.

Тук вземат място хранителните добавки – безвреден начин, по който да осигурите на организма си това, от което се нуждае, за да бъдете здрави и жизнени.

Видовете суплементи обаче могат да бъдат много видове и дори да сте се убедили, че могат да ви бъдат от полза, това многообразие може да действа демотивиращо и в крайна сметка да ви откаже.

За тази цел трябва внимателно да изберете този магазин, който предлага широка гама продукти на добра цена, от които да изберете най-подходящия за вас. За да не бъде пречка един прост избор, доверете се на професионализма на Workout.bg.

Как краетина влияе върху организма

Креатинът е аминокиселина, която играе основна роля в снабдяването на мускули с енергия. Неин основен източник е аденозинтрифосфатът, който спомага за съкращението на мускулите.

Тя се произвежда в панкреаса, черния дроб и бъбреците, но трябва да се набавя и чрез храната. Храните с най-високо съдържание на креатин са червените меса, но понякога и те могат да бъдат недостатъчни.

Затова хранителните добавки могат да бъдат решението, което досега не сте успявали да намерите. Приемът им гарантира по-голяма концетрация на креатин, а и е много по-лесен.

Освен това имате избора да го приемате или на прах, или под формата на капсули. Единствената разлика между двете обаче ще бъде цената – капсулите са по-скъпи. Ефектът ще е същият.

Странични ефекти

Както всеки друг суплемент, и около креатина има съмнения дали е напълно безопасен, дали може да навреди по някакъв начин на тялото, какви странични ефекти може да има.

Истината е, че консумацията на креатин е безвредна. Единственото нещо, за което трябва да внимавате, е да не прекалявате с дозировката (но това така или иначе важи за продукт от всяко естество).

Интернет е пълен с митове, които могат лесно да откажат хората да се доверят на креатина. Един от тях е, че причинява увреждания на черния дроб. Проучвания обаче показват точно обратното – креатинът няма никакъв негативен ефект върху бъбреците и черния дроб.

Друго невярно твърдение е, че дехидратира организма и е причинява мускулни крампи. Креатинът обаче и тук има обратен ефект – увеличава общото количество вода в тялото.

Трети известен мит е, че води до наддаване на теглото. Това не е вярно, тъй като тази аминокиселина води до увеличаване на чистата мускулна маса и намаляване на мастните депа.

Когато направите правилния и избор и се доверите на производител на хранителни добавки, който гарантира за качеството на продукта, няма причина да се притеснявате, когато приемате креатин. Това, което трябва да направите, е да изберете магазин, който предлага качество и професионално отношение, а в Workout.bg ще откриете и двете.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *