Куриерски услуги от Еконт Експрес

куриерска фирма еконт експрес

Тъй като вече 1 година ползвам услугите на Еконт Експрес в качеството си на юридическо лице  и бих искал да споделя малко опит и мнение за работата с горепосочената фирма.

Малко предистория за търсене на куриерска фирма за регулярни доставки за фирмени цели.

Разглеждахме много оферти и възможности. Тъй като фирмата е сравнително млада и като начало обема на доставките за месец няма да е голям.

И така нещата на пазара за куриерски услуги като цяло не са много добре. Даже направо са страшни. Има няколко големи играча и другото просто не става за нищо. Знайни и незнайни фирмички, които имат странни щениия и цени.

Поразгледахме варианти и от големи и малки играчи на пазара. Направи ни лошото впечатление за наглото настояване за месечен обем. И то доста ултимативно. Тоест не се гледаше да се работи конструктивно и в перспектива с нов клиент. А се целеше моментен удар.

Други пък като имаш наложени платежи те разкарват зашото нямали практика да ги изпращат по банков път. Въобще странно отношение.

Трети пък като поискаш оферта първо не я пращат в разумни срокове, второ ти обясняват да си четеш на сайта и то при конкретен въпрос. Такава фирма например е Спиди.

Това са малко щрихи за маркиране какви са условията.

След умуване и разговори в продължение на цял месец се спряхме на Еконт Експрес. И досега сме благодарни за избора си.

Първо това е фирма, която си дава сметка за отношението и обслужването на своите клиенти без ултиматуми и разни странни искания.

За нашите цели имаме обслужващ офис, който ни е на удобно място. Също така се е налагало да изпращаме пратки и от други офиси на Еконт. Навсякъде прави впечатление стандарта на работа и отношението към всеки клиент. През периода ни на работа с фирмата досега е имало случаи на затруднения от наша страна или нужда от съдействие. Всеки път сме получавали навременна и компетентна помощ.

Нещото което ни накара да се спрем на фирма Еконт Експрес за куриерски услуги бе първоначалното отношение към нас като малка фирма и  следните допълнения:

  • Не ни задължиха с разни странни договори или пък щения за обеми и прочие ултиматуми.
  • Възможността за подготовка на куриерска пратка през Интернет.
  • Възможност за проследяване на пратка.
  • Възможности за справки.
  • Издаване на фактура в електронен вид.
  • Наличие на телефон за обслужване на клиенти при проблеми. Отлична връзка с клиента и взаимодействие при решаване на текущи проблеми.
  • Възможност за разделяне на разноските по доставка между получател и подател, както и от 3-та страна.
  • Доставка на пратките с внимание и разбиране в конкретни условия.
  • Превод на наложен платеж по банкова сметка.
  • Непрекъснато развитие на електронната интернет система за управление на пратките.

Има още доста неща, които ни спечелиха. Но посочвам някои от по-основните. Според мен а и според колегите Еконт Експрес е най-добрата фирма за куриерски услуги в страната. Надяваме се да остане такава и за в бъдеще. И без промяна на качеството си в начина на работа и за различните услуги.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *