Лифтинг на лице – всичко, което трябва да знаете

Лифтинг на лице

Лифтинг на лице обхваща всички естетични и медицински процедури, които водят до повдигане на кожата в областта, нейното видимо стягане и подмладяване. Тези методи се използват успешно и за попълване на по-фини бръчици и линии на времето. Могат да изискват проникване в кожата чрез пробождане или да са напълно неинвазивни.

Какви са очакваните резултати след лифтинг на лицето, какъв е възстановителният период, може ли всеки да си позволи такава процедура и как да подберем най-правилната процедура за своята кожа? Всичко това предстои да бъде разгледано по-долу.

Лифтинг на лице – в какво се изразява самата процедура

Съществуват най-различни методи за лифтинг на лицето. Затова конкретната технология и начин на протичане на процедурата зависят от съответната естетична процедура, която изберете. Имате два главни варианта на избор – неоперативен или инвазивен лифтинг.

При инвазивния лифтинг е необходимо кожата да бъде физически пробита чрез хирургично средство – игла, канюла, скалпел и прочие. Дори и да звучи плашещо на първо четене, тъй като говорим за кожата на лицето, съвременните технологии са достатъчно прецизни и внимателни към всяка чувствителна зона и се прилагат при възможно най-малко увреждане на кожата.

Тук може да се причислят и лифтинг филърите, които се използват за попълване на изгубения обем. Характерно за инвазивните лифтинг методи е, че е необходимо след това да премине известно време до пълното възстановяване на кожата.

Един от най-популярните методи за лифтинг на лицето, благодарение на бързото постигане на видими резултати е поставянето на мезо и лифтинг конци.

Желаете да се запознаете по-надълбоко с този метод? Експертите от Estetics & Dermatology могат да ви разяснят в какво се изразява процедурата. На сайта на естетично-дерматологичния център може да намерите и конкретна цена за всяка предлагана услуга.

При неоперативния лифтинг на лицето нещата не стоят по същия начин. Тук се въздейства чрез неинвазивни методи като ултразвук и радио честота, които действат стимулиращо на подкожните слоеве за активиране производството на колаген. Някои от тези методи на практика са без период на възстановяване, тъй като повърхностният кожен слой не е засегнат по никакъв начин.

За кои хора е подходящ лифтингът на лицето

Повечето неоперативни процедури не са подходящи за по-тежки случаи на силно отпусната кожа на лицето, голяма загуба на обем, тъй като ефектът, който биха имали в такъв контекст не би бил задоволителен. В такъв случай е най-добре да заложите на инвазивен лифтинг на лице.

Лифтингът на лицето за естетични цели се препоръчва за хора над 30 г.

Търсите най-подходящата лифтинг процедура за вашето лице? В AestheDerm.eu – Estetics & Dermatology ще ви бъде предоставена експертна консултация от опитен дерматолог, прилагащ съвременни техники за лифтинг на лице. Прегледът от специалист е най-сигурният начин за подбиране на правилната за вашия случай повдигаща процедура.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *