Лубриканти на водна основа – предимства и недостатъци

Лубрикант на водна основа от Sexo.bg

За да бъде преживяването под завивките пълноценно, много често не е достатъчно да създадем подходящата атмосфера. Тихата музика и приглушената светлина наистина правят чудеса, но понякога е нужна и малко допълнителна помощ и по специално лубриканти на водна основа.

Правилният избор на лубрикант може да окаже доста сериозно влияние в посока подобряване преживяването с партньора. То защо, този дребен и маловажен на пръв поглед артикул не бива да се подценява. Подходящият продукт може чувствително да повиши нивото на удоволствие и в двамата партньори, а резултатът да бъде едни по-пълноценни интимни отношения с половинката.

Плюсове на лубрикантите на водна основа

Решението да се използва лубрикант може би вече е взето, но сега наред е да се избере какъв точно да бъде той. На пазара се предлага огромно разнообразие от продукти, като всеки от тях бива изтъкван заради различни свои качества.

Един от най-популярните и купувани лубриканти е този, който се прави на водна основа. Ето какви да предимствата на този продукт и кои са недостатъците му на фона на това, което можем да намерим в търговската мрежа.

1. Лесно се намира

Продуктите на водна основа се намират на практика в почти всеки секс-шоп, защото голямото търсене налага търговците да осигурят първо този артикул. Така ще сте сигурни, че ако започнете да купувате даден продукт и свикнете да използвате него, той ще ви е под ръка във всеки обект.

2. Безопасни за употреба

Продуктите на водна основа имат едно несравнимо предимство – те са безопасни за употреба и няма начин кожата да реагира по какъвто и да било негативен начин към тях.

3. Съвместими с всякакви презервативи

Използването на лубрикант на водна основа по никакъв начин не противоречи на ползването на какъвто и да било презерватив. Между тези продукти има абсолютна съвместимост.

4. Лесно се измиват със сапун и вода

Този тип продукти се измиват изключително лесно с вода и от тях не остават мазни и неприятни следи. Дори по невнимание да зацапате някоя дреха с подобен продукт, това няма да остави дълготрайни следи.

Минуси на водно базираните продукти

Лубрикантите на водна основа имат няколко минуса. Когато ги прочетете сами ще можете да прецените дали те са подходящи за вас и вашия партньор.

1. Не са подходящи за ползване под душа

Водосъдържащите смазки са склонни да се отмиват и изсъхват по-бързо от други типове лубриканти, така че след кратка любовна игра продуктът може да изчезне от кожата. Това най-често може да наложи повторно прилагане. Те също така не са подходящи, в случай, че правите секс във водна среда (да речем, под душа).

2. Съдържат глицерин

Много от тези продукти съдържат глицерин, който сам по себе си не е опасен, но може да направи кожата много чувствителна и да предизвика дразнене при някои хора.

3. Съдържат парабени

Парабените са вид консервант, който се намира в много масла за смазване на водна основа. Парабените също имат слаби естрогеноподобни свойства, което през последните години породи тревога, че те могат да увеличат риска от някои видове рак.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *