Охладено „Лудогорско пиле“ с бонус 500 грама вода от Амета Холдинг, Разград!

Охладено Лудогорско пиле с 500 грама в вода в него от Амета ХолдингДнес е Голяма Богородица! Това е един от много почитаните празници в България и от всички християни по света.

На този ден разбира се има много именници. Днес, празнуват Mария, Mариaнa, Mариянa, Mариo, Деспинa. Хората се събират с близки и приятели да отбележат празника на маса отрупана с различни ястия. Пожелавам им Честит Имен Ден и да са живи и здрави!

Всеки има различни вкусове и разбирания за готвенето. Едно от най-разпространените ястия у нас е с пилешко месо, което е приготвено по най-различен начин и в най-различни развасовки.

И аз като всички реших да разнообразя менюто с цяло охладено пиле, което да бъде приготвено по една от любимите ми рецепти.

Вчера, от близкият магазин Фантастико, който се намира на ул.Княз Борис I и ул. Бузлуджа в гр. София закупих охладено Лудогорско Пиле с тегло около 1,300 кг., което е производство на Амета Холдинг от гр. Разград. Разбира се платих цената като за продукт с тегло 1,300 кг.

Малко по-късно днес пилето бе сложено да се пече на фурна. След като стана готово това, което остана от него в тавата бе с размерите на средно голямо врабче. Реших да го премеря като тегло и се получи 0,800 кг. или с думи прости 800 грама.

Тоест излиза, че аз като клиент съм платил за пиле с тегло 1,300 кг. а реално ползвам 0,800 грама след готвене. Защо ли си мисля, че това не е свинска пържола и това огромно свиване не е нормално.

Това за мен е пладнешки обир и кражба. Да не говорим за подвеждане на потребителя, защото това не е пиле тежащо 1,300 кг., а е пиле тежащо 0,800 кг. + 0,500 кг. чиста студена (може и да е била топла, не зная) вода.

Триковете в този бранш са много и разнообразни с развитието на технологиите. Навремето се слагаше буца лед в корема на пилето, за да тежи повече.

Мошениците, производители от Амет Холдинг на Лудогорско Пиле явно са инвестирали в страхотна техника (имат разрешително за търговия в Евросъюза и прочие :)), защото в магазина охладеното Лудогорско Пиле изглежда страхотно надуто и масивно с невероятен търговски вид.

Това е „нормална“ политика спрямо клиентите на много „производители“ у нас, както и на Амет Холдинг. Тази „печалбарска стратегия“ на Амета Холдинг се подиграва с клиентите и ги обижда!

На мен лично ми писна от номерцата на „родните производители“ в България, пък ако ще да имат Н на брой сертификати и каквото и да обясняват, че били по марсиански стандарти например пак си остават мошеници. Примери много. Най-фрапиращия е как хляба преди 10-ти Ноември 1989 не мухлясваше, а сега не може да изтрае 2 дни и мухлясва.

Най-много ме забавлява как ми затвориха телефона като се опитах да ги попитам най-любезно кога ще спрат с измамите :).

Аз лично приключих с продуктите на Амет Холдинг и Лудогорско Пиле, защото мразя да ме крадат и да ме лъжат!

6 thoughts on “Охладено „Лудогорско пиле“ с бонус 500 грама вода от Амета Холдинг, Разград!

  1. Общо взето ако тръгнем да гледаме какво точно ядем така ще се отвратим , че ще започнем да се храним само със слънчева светлина и въздух. Това което пишете…“ Малко по-късно днес пилето бе сложено да се пече на фурна. След като стана готово това, което остана от него в тавата бе с размерите на средно голямо врабче. Реших да го премеря като тегло и се получи 0,800 кг. или с думи прости 800 грама….“ е пълен абсурд, но уви в нашата страна реален. Само и само за печалба хората са готви да ядът боклуци и да хранят своите деца с такива изделия, според мен няма санкции или поне не се гледат стриктно законите, ако има наказания няма да е така.

  2. Кое семейство не обича да приготвя пиле и то по всевъзможни варианти.Но за жалост това което пишете и вие че….“Малко по-късно днес пилето бе сложено да се пече на фурна. След като стана готово това, което остана от него в тавата бе с размерите на средно голямо врабче. Реших да го премеря като тегло и се получи 0,800 кг. или с думи прости 800 грама….“ е вече прекалено. На мен последните пъти ми се случи нещо такова и от месец може би не съм купувала пилето.Само като си помисля какво слагаме в организмите и ми става зле.

  3. И най-интересното е, че доста хора се оплакват от злоупотребите с килограмите. Даже сега ми е много забавно, че има реклама на Била за Лудогорско Пиле. Дори анонсират съотношение цена / тегло.

    Имал съм подобни разминавания с много продукти на много фирми – кайма, пиле, наденици, карначета и др. Та с пилетата и заготовките приключих!

    Затова сега искам ли кайма купувам месо, което избирам сам и го мелят на място в магазина и нещата са много по-различни.

  4. Пак добре, че не си купил замразено – щеше да остане 400-500 грама

  5. Аз също съм купувала „Лудогорско пиле“ и освен, че след печенето се стопи повече от нормалното, не е и вкусно 🙁

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *