Макси якета: Якетата, които визуално ще ви направят по-слаби

Когато избираме дамски якета, искаме те да са модерни, да изглеждат привлекателно, да ни стоят добре на фигурата и да останат актуални за повече от един сезон. Често пъти, обаче, за жени с по-пищни форми процесът на подбор става по-сложен. Днес ще разгледаме как да изберете подходящите макси якета според вида на фигурата. Ето и съветите на стилистите.

Моделът трябва да е удобен, свободен и да не пречи на движенията

Когато избирате макси якета от Макси фешън, не забравяйте да огледате добре външния вид, уместността на кройката, качеството на плата и пълнежа.

Обърнете внимание на детайлите –  модели с големи, изпъкнали джобове или например такива, които са украсени с косъм визуално увеличават бедрата. Същото важи и за масивните вертикални копчета или коланите – те визуално ще подчертаят още повече закръглеността на силуета.

Макси якета, които визуално коригират пропорциите не фигурата

Точно от такива модели се нуждае жена с по-пищни форми. Идеята е да се подчертаят предимствата с помощта на правилно подбрания силует.

Макси якета, подходящи за жени с фигура тип обърнат триъгълник

За жени с фигура „обърнат триъгълник“, които са с широки рамене и тесни бедра най-добрият вариант ще бъдат прави модели или якета с разкроена кройка. Те визуално ще коригират пропорциите на фигурата, ще ги направят по-равномерни, балансирайки горната част.

Макси якета, подходящи за жени с фигура тип круша

Притежателките на фигура тип круша се отличават с тесни рамене и обемни бедра. В този случай визуално трябва да се добави обем към горната част на фигурата. За тази цел са идеални са модели, които подчертават талията и се фокусират върху горната част на тялото –раменете и гърдите. Заложете на якета с плавни извивки, без ясни линии – те ще са идеални за вас. Ако, например, ще има голяма качулка, декорирана с естествен или изкуствен косъм и обемни ръкави, още по-добре!

Макси якета, подходящи за жени с фигура тип ябълка

Този тип фигура се характеризира със заоблен корем и права талия. Отличен вариант за нея ще са якета със средна дължина със свободна кройка или модели, леко изпъкнали от линията на гърдите.

Макси якета, подходящи за жени нисък ръст

За жени с нисък ръст якета до коляното и по-високи ще са най-добрият избор. А вертикалните щампи само ще помогнат за визуалното издължаване на фигурата.

Избор на щампи

За пълни жени се препоръчват якета с обикновена, по-семпла кройка без резки контрастиращи цветове, тъй като такива детайли могат визуално да направят фигурата още по-обемна. Трябва да внимавате и с големи цветни щампи, те също не са за предпочитане. Най-добрият избор ще бъдат дискретни, малки щампи в приглушени нюанси. Например, ситно каре или животински принтове.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *