Механа „Боженци“ в село Боженци

Механа Боженци в село Боженци

И така празничните дни отминаха. И както всеки празник в България и този не мина без номера и неприятни моменти. Бих искал да разкажа за посещението ми  в с.Боженци. Бях ходил преди повече от 10 години и то покрай студентска практика за час-два.

След като нашата компания от 8 души беше посетила Дряновския манастир и пещерата Бачо Киро решихме, че ще се насладим на обяд в китното село Боженци.

Прегладнели се добрахме до селото и след пощенската станция в началото седнахме в механа „Боженци“. Механата се намира от лявата страна веднага след входа на селото и пощенската станция.

След като седнахме, всеки си реши какво ще пийва и хапва и направи своята поръчка. Оттук започва същината на моето преживяване.

Първото лошо впечатлен, което между другото е практика навсякъде по заведенията в страната е 1 сервитьор на колкото се може повече маси. Тук изключение от правилото нямаше. Сервитьорката (жена на средна възраст) летеше между 10-12 маси.

Поръчката ни беше взета с каменна физиономия и по войнишки стегнати и без да се даде възможност за отклонения. Когато човек от компанията се сети, че иска пържени картофи със сирене. Тази новост в поръчката беше посрещната с неприязън.

Интересен момент се оказа поръчката на пърленка. Поръчаха се общо 3 броя. Които бяха поднесени на дървена тарелка (1бр.) при положение, че до фурната на двора се забелязваше сериозно количество свободни тарелки. Ама нейсе!

Няколко души бяха поръчали кюфтета на скара и кебапчета. След като дойдоха кебапчетата (цена 2 лева за брой) и кюфтетата и след 1-2 хапки се оказа че са абсолютно сурови. И кебапчета и кюфтета бяха сурови отвътре а отвън с приятен вид. Хубав момент беше, че всичко ни се поднасяше с пожелание за приятен апетит. Но апетита се изпари както и приятните емоции.

На тази снимка можете да видите кебапче според механа „Боженци“.p1050908

За да съм обективен сервитьорката предложи да се допекат. Ние отказахме. Не получихме никакво извинение. Защото при такива случаи трябва да се не се плати цялата сметка. Но ние като честни и почтенни хора платихме всичко до момента на масата без „кебапчетата“ и „кюфтетата“.

Тази механа има клон във Варна. За там не мога да кажа дали суровата кайма се смята за кебапче или кюфте но в механа „Боженци“ е така.

Не препоръчвам на никой да консумира там!

Ако искате да сте в течение за други лоши заведения се абонирайте горе вдясно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *