Модерни летни рокли за сезон лято 2017 г

Модерни рокли за лятото

Рокли с рюшове и ресни

Тази година при летните рокли са на мода женствеността и елегантният стил.

Плавни линии, прецизна декорация на роклите с рюшове и ресни. Цветовете са ярки, платовете – въздушни, с волани и „целомъдрени” цепки.

Наборите се срещат не само при вечерните тоалети до земята, но и при ежедневните модели и деловите рокли, подходящи за офисния дрескод.

Може да се каже, че тази година рюшове, волани и набори украсяваха по-голяма част от колекциите на дизайнерите Alberta Ferretti, Emanuel Ungaro, Rodarte, Diesel Black Gold, Dolce&Gabbana, Fausto Puglisi, Rochas, Alexander McQueen и много други.

Рокли на цветя

Листенца, цветчета и други щампи от растителния свят всяка година заемат топ места в тенденциите при платовете за пролет-лято. Това лято са модерни както обичайните цветя, така и стилизираните мотиви от растителния свят като зелени поляни със слънчогледи и летящи пеперуди. По-съвременните 3D апликации вече поредна година присъстват в колекциите на Dolce&Gabbana. Цветята по роклите изглеждат живи и обемни.

Ретро- мотиви

Ако предпочитате ретро-стила на 60-80 –те г., сезон пролет-лято 2017 г ще ви зарадва с изобилие от спомени от миналото. Основният акцент са обемните буфан ръкави, понякога с внушителни размери. Акцент върху кръглата форма на раменете и пищните ръкави поставят Jil Sander, Isabel Marant, Blumarine, Daks, Kenzo.

Рокли металик

Блясък на разтопено злато и сребро, ефект на фолио, блестяща кожа с фактура като „змийска кожа”, декорация от пайети – всичко това изведе роклите „металик” в топ-тренд за сезон лято 2017 г.

При това ако преди блестяща коприна, метализирана органза и сатен носехме за официален повод, сега такива рокли се носят в ежедневието.

Кожени рокли

Заедно с коприната, шифона, памука и трикото дизайнерите активно използват и кожата – материал традиционно използван за есенно-зимния сезон. Но за лятото тази година е модерна цветната фина кожа, а също така рокли с набори, рюшове и др. елементи.

Многопластовост и сложни кройки

Още една тенденция за сезона – да се носи рокля върху панталон. Такъв комплект може да бъде точно подбран по цвят и шарка, но също може да бъде в съвсем различен стил и от различни материи.

Рокли от различни слоеве, цветове, тъкани и релеф се срещат в колекциите на Alberta Ferrretti, Rochas и Daks.

Antonio Marras и Roberto Cavalli комбинират при летните рокли тъкани с техниката пачуърк. Така в една рокля се съчетават едновременно няколко щампи: от точките и карето до сложните флорални и етнически мотиви.

Каква е модерната дължина на летните рокли?

Най-популярните това лято дължини са миди и макси. Те са провокативни, секси и шик.

Основният детайл при дългите рокли е дълбокият разрез, който позволява да се подчертаят дългите и стройни бедра на моделите. Balmain, Bibhu Mohapatra, Elie Saab, Monique Lhuillier и други превръщат дългите рокли в модна провокация с повече от една цепка.

Асиметрична дължина на роклите до земята представят Julien Macdonald, Emanuel Ungaro и Antonio Berardi. Отпред къси, а отзад дълги рокли с развяващи се при движение шлейфове.

Някои дизайнери залагат на летните рокли със средна дължина, малко под коляното, но над прасеца. Тези рокли въплъщават няколко модни тенденции – прозрачност, цепки, набори и обемни буфан-ръкави.

При късите рокли, макар и не силно застъпени, преобладават също множество набори, рюшове и провокативни цепки.

Сред огромното разнообразие от дължини, модели и материи всяка жена има възможност да си избере лятна рокля по свой вкус, като даде простор на фантазията си и си позволи да бъде красива.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *