Mtel фалшифицира договорите на клиентите си

Мтел фалшифицира договорите с клиентите си

Един от водещите мобилни оператори Мобилтел АД фалшифицира подписите на свои клиенти на така наречени от тях рамкови договори, в които клиентът се отказва от правата си с цел да ги изнудва.

На 11.10.2017 година клиентка на М-тел Е.С. подава жалба към Мобилтел АД за нарушаване на правата й чрез преустановяване на платени от нея услуги, с цел да се изискват пари, които се начисляват по изтекли договори, които операторът й отказва да прекрати.

На клиентката продължаващо се начисляват сметки по двугодишен договор за мобилна услуга подписан на 13/06/2015 година от нея и изтекъл на 13/06/2017 година. Месец преди датата на изтичането му клиентката Е.С. заявява в офис на Мобилтел в мол Парадайс, че не желае да продължава договорът за тази мобилна услуга и желае договорът да бъде прекратен. Бива й отказано обслужване от представителите на Мобилтел АД и договор с нейното ЕГН е преподписан против волята й на двойна такса без нейно знание, без неин подпис и без нейно съгласие.

По този договор на Е.С. се трупат сметки всеки следващ календарен месец срещу които клиентът протестира във всякакви форми (в това число писмени, вербални, неплащане) тъй като й се искат пари по договор, който не е подписвала за услуга, която не желае да получава, при такси и условия, които дори не е прочела камо ли потвърдила.

С цел да я принуди да заплаща дължимите по фалшифицирания договор суми М-тел спира всички други услуги на абоната общо 6 на брой, за които клиентката плаща общо сметки от няколко стотин лева ва месец на Мобилтел АД всеки календарен месец.

Въпреки фактът, че си плаща услугите по съответните договори за отделните услуги към Мобилтел АД, операторът нарушава договорът си и правата на клиента като прекъсва услугите й по тези договор в опит да я изнудва да плаща по договор, който дори не е разписвала.

Е.С. Подава поредица от официални жалби към оператора в месеците 9.10 и 11.2017 година затова, че незаконно й се преустановяват услугите по плащани от нея договори за серия различни услуги от оператора Мобилтел АД с входящи номера (229М375, 233М13, 237М210).

След серия от разменени писма се обяснява на клиентката Е.С., че е подписала рамково споразумение с което се съгласява всичките й договори за общо 6 услуги, които ползва на свое име към оператора да се слеят в една и затова операторът има право да спира по свое самостоятелно решение платени от клиента услуги и да не изпълнява своите договорни задължения на доставчик на услуга по договор по който клиентът е изпълнил своите задължения, с цел да я изнудва клиентката си Е.С. за плащане по други договори по влезли в падеж други услуги (в конкретния случай плащане по самоподновения и самоподновения от тях на двойна такса от тях договор изтекъл на 13/06/2017 година.

Клиентката Е.С не разполага с копие от цитирания номер на рамков договор обаче. При поискване на копие от този рамков договор с номер № 504356131 от 17.06.2016г. от онлайн центъра за обслужване на клиенти на 29.10.2017г. В 12:24 часа на Г-жа Стоименова й се казва, че има само 3 отделни договора по пакетите за услугите и такъв общ рамков договор не съществува.

При поискване на договора с официална подписана от клиентката жалба входирана към Мобилтел АД с входящ номер 237М210 от 02.11.2017 година, на клиентката се отговаря да поиска копие от рамковият си договор в офис на Мобилтел заедно с копие от писмото отговор на жалбата (според Стоименова, вероятно с идеята, че няма да й се занимава да го направи).

На 14.11.2017 година обаче клиентката се озовава в офис на Мобилтел където получава копие от своя рамков договор с фалшифициран свой подпис, който тя не случайно не помни да не е подписвала и копие от който не притежава, тъй като екземплярът е собствено-ръчно фалшифициран от Мобилтел АД (служител на компанията).
В допълнение на първа страница на договора липсват основни реквизити като номер на сим карта за който е подписан изобщо този договор.

Клиентката Е.С. възнамерява да търси правата си срещу Мобилтел АД по съдебен път за извършената от оператора измама с иск за фалшифициране на данни, злоупотреба с лични данни и трети иск за пропуснати ползи за времето в което операторът незаконно е преустановявал услугите по другите договори на клиентката.

Документите може да видите на линковете по-долу:

Страница с подписи – 1

Страница с подписи – 2

Страница с подписи – 3

Автор: Е.С.

3 thoughts on “Mtel фалшифицира договорите на клиентите си

  1. Най-вероятно ще обясняват, че трябва да се докаже и така нататък. Но самата случка е документна измама и престъпление.

    Говорете с адвокат.

  2. На 15 април 2019 отидох в магазин на А1 на бул. Вл. Варненчик 48 във Варна за да преподпиша двугодишния си договор с тях който беше изтекъл. Техен служител ми каза че ще го преподпишем със същите условия като досегашния за сумата от 9,95 лв. на месец. След което ме накара да се подпиша 10 пъти на техния таблет като той също се подписваше след което принтира договора в 43 страници. Обясни че това било бла-бла. Шегувайки се му казах че унищожихме едно дърво за толкова страници. Разбира се че не съм ги чел защото имах неговата дума че преподписваме стария договор със същите условия. На следващия месец когато отидох да си платя сметката се оказа че договора ми е за 19,90 лв. на месец а не както досегашния за 9.95 лв на месец. Отворих си договора и установих че служителя който е подписал договора с мен е жена на име Нели Миткова Димитрова а аз разговарях с мъж. Отидох в магазина им и поисках да знам дали това е нормална практика техен служител да подписва с чуждо имe. Не получих никакъв смислен отговор освен мънкания. Чудя се има ли правна сила договор който е подписан с фалшиво име.

  3. Важно е да се уточни, че този факт е криминално престъпление от страна на МТел. А именно фалшифициране на подпис, документ и документна измама.

    Нещата вече отиват за Наказателния кодекс.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *