На кого да заложим – брокер или адвокат недвижими имоти

Адвокатска кантора rastashki.com

Повечето хора не притежават кой знае какви познания в сферата на покупко – продажбите. Случва се да се появи добра възможност за инвестиция в имот или да искате да продадете такъв и да не знаете към кого да се обърнете. Чудите се – адвокат по недвижими имоти или брокер. За да вземете възможно най-правилното решение, то трябва да сте запознати твърде добре с функциите и на двамата.

Знаете ли, че търговската част на сделката спада към компетенциите на брокера а всичко останало, що се отнася до оформяне на документи, осъществяване на проверки и т.н., изцяло спада към задълженията на избрания от вас адвокат недвижими имоти. Юристът, занимаващ се с вашия случай може още да ви консултира, дали закупеният имот е с изрядни документи или, ако има каквито и да било съмнения, да ви информира навреме, за да не се окажете в последствие, че сте попаднали в лапите на някоя измамна организация.

Каква е основната роля, която брокерът изпълнява

Основната задача на един брокер е да организира среща, на която да присъстват двете от страните – продавачът и купувачът. Освен това се грижи за успешното протичане на преговорите и се стреми да доведе сделката към успешен финал, тъй като от това му зависи хонорарът.

Ако един брокер счита себе си за добър професионалист, то редно е да притежава задълбочени познания в строителството, да може да разчита чертежи, да познава перфектно градоустройствените процеси и бъдещите планове, свързани с развитието на населеното място.

Дори и да не ви звучи реалистично, такива брокери наистина съществуват. У нас, а и по целия свят, са отворили врати десетки учебни заведения, чиято цел и програма е тясно свързана с обучаване на добри професионалисти.

Каква е основната роля на адвоката, който сте наели

За него остава правната част. Със сигурност ви прави впечатление, че всяка една реномирана и утвърдена агенция за недвижими имоти разполага с поне един добър адвокат. Неговата задача е да следи за това дали документите са изрядни, както и да консултира екипа, когато е необходимо.

Когато адвокат реши да продаде имот, то той моментално излиза от ролята си на юрист и се превръща в брокер. Не можете да получите гаранция дали с тази длъжност се справя по-добре, от колкото с неговата.

Надяваме се, че сме ви били от полза и ако в този момент ви предстои да закупувате имот, то много по-лесно ще успеете да се ориентирате в обстановката. Нуждаете се от адвокат недвижими имоти с богат опит, който да ви увери, че имотът е с изрядни документи. Съветваме ви никога да не действате първосигнално, тъй като съществува наистина огромна опасност да се окажете попаднали в лапите на някаква измамна организация.

За да не ставате свидетели на такива лоши и неприятни сценарии, то нашият съвет е да посетите адвокатската кантора Rastashki.com, където ви гарантираме, че ще попаднете на истински професионалисти в областта на недвижимите имоти.

Надяваме се информацията да ви е била наистина полезна и благодарение на изписаното по-горе в редовете, то ние да сме съумели да отговорим на една не малка част от въпросите, които сте си задавали в продължение на дълго време.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *