Наемане на автомобил – 5 неща, за които да внимаваме

Фирми за отдаване на автомобили под наем

Човекът в 21-ви век бърза. Животът на високи обороти ни е в кръвта и някак си свикнахме да не доглеждаме всяко нещо, което правим или по-лошото – което подписваме.

На какво да обърнем внимание при рент а кар фирмите

Безспорно е, че качеството отстъпи на скоростта, но за щастие все още съществуват фирми като SofiaRentACar.bg, в които това все още не е факт. Има, обаче няколко неща, за които вие като клиенти, трябва да внимавате, когато наемате автомобил в столицата.

  1. Допълнителните услуги се заплащат

Наивно е да живеете с илюзията, че когато ви попитат дали искате в автомобила да имате допълнителна детска седалка, вградена навигация в автомобила, включена опция за редуване с втори шофьор, който да шофира, когато се изморите, не се доплаща.

Това не е всичко – една от най-скъпите допълнителни опции е да си отключите правото да оставите колата на друго място, различно от онова, от което сте я наели. Това отваря на рент-а-кар фирмата сериозна допълнителна работа, свързана с процедурата да си прибере автомобила.

  1. Глобите се покриват от клиента

Може би е излишно да се казва и това, но с риск да се обидите, припомнете си правилата за шофиране. В това число влизат всякакви разписани правила за ограничение на скоростта, спазване на пътните знаци, правила за предимство и т.н.

Помнете, че всяко парично наказание, което ви бъде наложено в периода, в който автомобилът е бил нает от вас, освен наема за превозното средство, вие ще бъдете таксуван и със сумата, на която възлизат глобите.

  1. Кредитна карта. Сигурността е на първо място

Носи лоша репутация на рент-а-кар сектора това, че съществуват много „играчи“, които използват наивността и липсата на информация у масовия потребител за лична изгода. Това освен за клиента, не е приятно и за коректните фирми.

Дори и някои от коректните фирми изискват кредитна карта, за да се осъществи плащането около наемането на автомобила. Това е така, защото на вас като клиент ви се поверява движимо имущество, което е в пъти по-скъпо, отколкото сумата, която ще се наложи да платите в края на периода.

Все пак не е оправдание да ви се иска кредитна карта навсякъде. Затова първо бъдете сигурни в коректността на фирмата и чак тогава поверете кредитната си карта на тях.

  1. Количество на горивото

Политиката на някои фирми за горивото доста пренебрегва клиента. Това се забелязва в моменти, в които трябва да върнете автомобила с пълен резервоар, а сте го взели на половина, например.

Не е приятно, когато зареждаш гориво, което няма да използваш, така че прочетете тази клауза в договора, който подписвате с рент-а-кар фирмата.

  1. Погледнете колата за някакви козметични повреди ПРЕДИ да я вземете

В момента на получаване на автомобила, огледайте обстойно неговото състояние. Така със сигурност ще забележите някакви външни нередности още преди да сте се качили.

Ако не изпълните стриктно тази препоръка, има голяма вероятност да бъдете „без вина – виновен“ и да понесете финансови наказание без да имате никаква възможност да се защитите.

Все пак, ако искате да бъдете коректно обслужени, потърсете професионални услуги от SofiaRentACar.bg.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *