Нет 1 – Тяхното обслужване или как споря като клиент за очевидни неща!

уеб сайт на Нет 1

Вчера, прибирайки се в края на работния ден имах интересна случка с фирмата за кабелна телевизия и Интернет Нет1 в София.

При влизането ми във входа любезен представител на фирмата ме помоли учтиво да оставя отворена вратата на входа защото работели. Естествено се съгласих и услужих. Хора сме все пак.

Интересното започва след около час, когато се наложи да изляза за малко и видях как пред главния вход на площадка а и по тротоара беше една кочина. Оставени парчета от свински опашки, жици, кабели и други отпадъци.

Обадих се в фирмата НЕТ1 при което първо се опитаха (както е обичая в България) да отбият номера и ми казаха, че имало друг отговорник и ме прехвърлиха след, което служител ми обясни, че екипите на НЕТ1 винаги чистели след като свършат работа. Защо ли това никога не съм го виждал!? А съм наблюдавал доста екипи на НЕТ1 как вършат работа.

Много пъти съм виждал екипи на НЕТ1 как работят, а дори и аз съм им клиент за кабелна телевизия. Мога да кажа, че екипите на НЕТ1 не са оборудвани с инструменти за почистване, нито чистят след себе си (аз самия съм чистел отпадъците след тях вкъщи).

Последва една каскада от обаждания и накрая един служител ми каза, че след като свършели щели да минат да почистят. Аз им обясних, че няма такъв момент, след като и после. Спират си работата (за да разберат като се развали работния процес и се изложат пред други клиенти) и идват да почистят. Обясних, че е голяма грешка на клиент да се започне след като и когато ни е удобно.

И за да бъда честен дойде една кола след около 20-на минути и с бесен поглед започна демонстративно почистване с пръсти?!?!?!?!? Това искрено ме учудва зщото според разговорите по телефона екипите на НЕТ1 винаги почиствали след себе си!? Е да де ама аз не видях служителя да ползва метла, четка и прочие инструменти. Това според мен се нарича лъжа.

Уважаеми НЕТ1,

Има едно филмче по Травел ТВ за един господин, който помага да се раздвижи бизнеса на различни хотели. Ако го следите гарантирам, че с минимални разходи ще си подобрите обслужването на клиентите ви, доколкото го има в момента.

Искам да ви помоля за следните неща, които ще помогнат и на вас и на нас като ваши клиенти:

 1. Не спорете с клиентите.
 2. Не лъжете клиентите, това е голяма грешка!
 3. Не ми обяснявайте колко клиента не е прав, най-вероятно е!
 4. Научете се да поемате вината и да признавате грешките си!
 5. Не се  опитвайте да отлагате решението на проблем, който сте породили преди минути или часове.
 6. Не се опитвайте да обяснявате „след като“ и „после“. Няма след като, нито после.
 7. Научете се, че обслужването е ВЕДНАГА, тук и сега! Иначе клиента си е отишъл, а горчивия вкус остава.
 8. Научете се, че дори да сте на минус се налага да правите разходи, за да направите обслужването по-добро или да решите конкретен проблем. И това за всеки бизнес е нормално, не може все да сте на печалба 300%!
 9. И наистина започнете да чистите след като вашите екипи свършат работа.

Има още много неща но за тях срещу фактура могат да ви бъдат обяснени, както подобава в бизнеса!

Поздрави,

От един все още ваш клиент

2 thoughts on “Нет 1 – Тяхното обслужване или как споря като клиент за очевидни неща!

 1. Здравейте,аз съм нов клиент на нет 1 и просто нямам думи това че не си почистиха е нищо със сравнение с това че ме гласуваха 10.лв без да свършат нищо нямам интернет от тогава звънях 100 пъти и само ме лъжат имам 20.лв. сметка на тел.от тях и още ги чакам да дойдат или да се обадят това за мен е пародия на тв.

 2. Тези съвети,които тук сте дали са страхотни.Ако поне половината бъдат спазвани, но обслужването в страната ни ще стане на едно доста високо ниво.И аз съм била продавач консултант , знам какви хора влизат и излизат с техните претенции и нужди, просто трябва да ги разбереш и да се опиташ да им помогнеш в търсенето им на подарък или нещо,което е за тях.Лично на мен рядко ми се случва вече да попадам на любезни продавачи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *