Незаконните действия на Градска мобилност

Една от особеностите на метрото в София, а и не само е неадекватното проверяване на пътуващите и контролиране чрез служители-контрольори. Контрольорът в столичния транспорт и не само в метрото е едно такова интересно същество. По начало силно агресивно, не знае чужди езици, силно неучтиво и още куп неща.

Най-интересното е че когато човек обърне внимание на това същество, че нарушава редица закони и с какво право извършва тази дейност се оказва, че от другата среда се получават често заплахи за извикване на полицейски патрул и че нямало да дават обяснения?! Което е странно общо взето. Защото човек аргументирано обяснява, че дейността им е незаконна както и цената на билета за градски транспорт. При това се цитират много конкретни неща. Оказва се, че контрольорите извършват незаконна дейност в противоречие на не един или два закона.

Контрольорите не са запознати с Закона за автомобилните превози и това, че нямат право да издават наказателни постановления.

Казват, че незнанието на Закона не те оправдава. Е това явно не важи нито за Градска мобилност, нито за нейните служители!

Вече и на децата стана ясно, че наредбата на Столичният общински съвет с която вдигат цената на билета от 1.00лв. на 1.60лв. е незаконна. Но все още Градска мобилност продължава с придобиването на средства по незаконен и репресивен път.

Съветваме ви да се запознаете с нарушенията на Градска мобилност и Столичен общински съвет, които се разясняват от адвокат Валентина Каменарска. Може да го проверите в Интернет.

Ясно е че управляващите се опитват да променят Закона за автомобилните превози, така че да се напаснат нещата. Което няма да го коментираме.

По-страшното е че отношението на служителите на Градска мобилност е станало изключително нагло и безпардонно!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *